Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrivík těžko kousal nezdar s Kazachy: Byli jsme lepší, ale sami jsme si to prohráli

Utkání nahoru dolů, které přineslo ztrátu, s níž nepočítali. Slovenští hokejisté sice proti Kazachstánu vedli, ale nakonec dotahovali dvoubrankovou ztrátu a v pátém duelu skupiny B na mistrovství světa padli 3:4 po nájezdech. Kapitán Marek Hrivík byl po utkání skleslý, protože si jeho tým zkomplikoval cestu za postupem do play-off turnaje.

Po první třetině vedli Slováci díky trefě Patrika Kocha, utkání nebylo jednoznačné, ale nepochybovalo se, že by svěřenci Craiga Ramsayho neměli uspět. Ve druhé části přišel problém a Kazachstán ovládl tuto část 3:0. "Druhá třetina rozhodla zápas. Těžko se k tomu něco říká. Nešly nám nohy," hlesl Hrivík. 

Hned na startu druhé dvacetiminutovky mohl zvýšit bek Šimon Nemec, ale neprostřelil blok. Z následného protiútoku přidal trefu zkušený Roman Starčenko. Po faulech Alexe Tamášiho a Pavola Regendy přišly další pohromy. Valerij Orechov a Jevgenij Rymarov zvýšili už na 3:1. "Nevím, jestli to mělo něco společného s tím, že jsme nezvládli oslabení. Spíš to bylo startem ve druhé třetině. Těžko se to hodnotí, musíme si to rozebrat," uvedl Hrivík.

Obětavá obrana Kazachstánu

V poslední dvacetiminutovce Slováci srovnali díky trefám Richarda Pánika a Regendy. Další šance pochytal výborný Andrej Šutov, někdy až neuvěřitelně, jako šanci Olivera Okuliara při dorážce do odkryté branky.

"Hráli velmi dobře v obraně. Byli poskládaní všichni v domku před bránou. Těžko se prostřelovaly puky. Nenabídli nám toho moc. Vše, co jsme si vytvořili, jsme si museli vydřít," prohlásil Hrivík.

V nájezdech už dominoval soupeř, který proměnil všechny čtyři pokusy. "Nebylo lehké se vzpamatovat z toho momentu ve druhé třetině. Věděli jsme, v jaké jsme situaci. Myslím si, že jsme se k tomu i patřičně postavili a dotáhli to do prodloužení. Byl jsem přesvědčený, že jsme lepším týmem. Měli jsme zápas vyhrát, bohužel jsme si ho sami prohráli," řekl forvard švédského Leksandu.

Jeho kolega v mixzóně Libor Hudáček měl podobný náhled na utkání. "Měli jsme kupu šancí, nevyužili jsme je. Zbytečně jsme faulovali a dostali jsme gól v oslabení. Doufám, že to bude ještě zlatý bod v konečném zúčtování," dodal útočník extraligového šampiona z Třince.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články