Leaderboard PGA Championship 2023: V čele Conners, Scheffler a Hovland, jen devět hráčů pod par, vzepětí McIlroye

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship 2023: V čele Conners, Scheffler a Hovland, jen devět hráčů pod par, vzepětí McIlroye

Do víkendu půjdou na druhém majoru sezóny z první pozice Scottie Scheffler, Viktor Hovland a Corey Conners. Pod parem hraje při náročných podmínkách jen devět hráčů, obhájce triumfu ztrácí deset ran.


-5 Scottie Scheffler, Viktor Hovland, Corey Conners

Scottie Scheffler odstartoval do druhého kola parádně a na úvodních dvou jamkách nasázel dvě birdie. Vůbec svou první chybu v turnaji si připsal na sedmičce po těžké ráně z bunkeru a stal se posledním hráčem, který zapsal bogey. Další minisérie birdie přišla na čtrnáctce a patnáctce, o samostatné vedení se ale připravil chybou na osmnáctce.

Do Moving day půjde se světovou dvojkou Corey Conners, jenž také chyboval na sedmičce, kromě toho ale třikrát zaskóroval. Výborně zahrál opět Viktor Hovland, ten pro změnu jediné bogey zkousával na tříparové trojce. Na osmnáctce naopak zaskóroval a je tedy v čele druhého majoru sezóny.

-3 Bryson DeChambeau, Justin Suh

Bryson DeChambeau přišel o vedení a smířit se musel s double-bogey na šestce, kde přitom ve čtvrtek skóroval. Náladu si spravoval od jedenáctky do čtrnáctky, kde třikrát zaskóroval.

-2 Brooks Koepka, Callum Tarren

Jak se řekne major, Brooks Koepka ihned září. Na úvod dvě rány ztratil, ovšem včera čtyři ubral. První devítku odehrál Koepka v paru bez jediného zaváhání či zaskórování, na té druhé nasázel při jediné chybě pět birdie. 

-1 Justin Rose, Taylor Pendrith

even PAR Michael Block, Shane Lowry, Rory McIlroy a 6 dalších

Roryho McIlroye v průběhu druhého kola držel putter, i díky němu prošel cutem naprosto v poklidu a klidně může myslet i na titul. Úžasné představení v paru má za sebou místní profesionál Michael Block, toho dnes ve společném flightu čeká Justin Rose, který je jednu ránu nad ním.

+1 Patrick Cantlay, Ryan Fox, Dustin Johnson, Collin Morikawa a 7 dalších

+2 Victor Perez, Adam Scott a 3 další

+3 Tommy Fleetwood, Pádraig Harrington, Hideki Matsuyama, Patrick Reed, Matt Wallace, Max Homa a 7 dalších

Nejbláznivější úvodní devítku zcela jistě prožil Pádraig Harrington. Zaznamenal jen dva pary, čtyřikrát zaskóroval a ze tří jamek odnášel bogey. Druhá devítka už byla poklidnější, po double-bogey z těžké sedmičky se ale propadl na dělené pětatřicáté místo. 

+4 Adrian Meronk, Xander Schauffele, Cameron Smith, Jon Rahm a 7 dalších

Jon Rahm neměl daleko k volnému víkendu. Včera ale zabral, zlepšil se o osm ran a cutem prošel. V rámci druhého kola připsal čtyři birdie, z toho tři v řadě mezi třináctkou a patnáctkou. Tuto sérii ale orámoval dvěma bogey na dvanáctce a šestnáctce. 

+5 Tony Finau, Tyrrell Hatton, Phil Mickelson, Justin Thomas, Thomas Pieters, Jordan Spieth a 12 dalších

Na poslední chvíli se cutem protáhli také Tony Finau, Phil Mickelson, Jordan Spieth či obhájce triumfu Justin Thomas. Spietha zřejmě omezuje zraněné zápěstí, vččera sice třikrát zaskóroval, připsal ale stejný počet bogey a na čtyřparové dvanáctce přišel dokonce o dvě rány. Double-bogey se nevyvaroval ani Mickelson, zapsal jej na šestce. A podobně dopadl i obhájce titulu, kterému turnaj v Oak Hill podle představ rozhodně nevychází. 

CUT Matt Fitzpatrick, Rickie Fowler, Luke Donald, Matt Kuchar, Alex Noren, Francesco Molinari, Jason Day, Joaquin Niemann, Seamus Power, Abraham Ancer, Danny Willett, Sungjae Im, Kevin Kisner, Sam Burns, Tom Kim, Webb Simpson, Cameron Young a 63 dalších