Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

První kvalifikační dostih na Velkou pardubickou patřil Chelmsfordovi s Kratochvílem

Úvodní kvalifikační dostih na Velkou pardubickou vyhrál sedmiletý valach Chelmsford v sedle s žokejem Janem Kratochvílem. Svěřenec Josefa Váni staršího proběhl cílem 5800 metrů dlouhé steeplechase crosscountry s náskokem jedné délky před Godfreyem. Třetí skončil Argano, který v loňském ročníku překážkářského vrcholu sezony obsadil páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Chelmsford

Kvalifikační kritérium splnili i zbylí koně v cíli Kaiserwalzer, Paris Eiffel, String a Dulcar De Sivola. Do cíle se nedostali šestý a čtvrtý kůň z loňské Velké pardubické Lombargini kvůli pádu a Player, jenž po kolizi právě s Lombarginim pokračujícím bez jezdce vybočil.

Na startu nakonec chyběl avizovaný úřadující vítěz Velké pardubické Mr Spex a druhý kůň slavného závodu z roku 2021 Evžen, který se měl vrátit po vynechané minulé sezoně po zranění.

Ryzák Chelmsford, jenž je odborníky označován za velký talent, uspěl hned při své kvalifikační premiéře. V devátém startu ve steeplechase crosscountry v kariéře vybojoval šesté vítězství a čtvrté s Kratochvílem, nikdy neskončil hůře než třetí.

Na programu jsou letos tradičně ještě tři kvalifikační dostihy a nově nestačí na rozdíl od minulosti jejich dokončení. Podmínkou je umístění do pátého místa, nebo maximální časový odstup na vítěze 20 sekund.

Druhá kvalifikace se poběží 24. června a půjde v ní o dvojnásobné dotace než v ostatních třech, tedy o milion korun. V pořadí 133. ročník Velké pardubické se uskuteční 8. října.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Cena města Pardubic - první kvalifikace na Velkou pardubickou (steeplechase crosscountry 5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 500.000 Kč): 1. Chelmsford (ž. Kratochvíl, tr. Váňa st., stáj Javor), 2. Godfrey, 3. Argano. Výrok: jistě 1 - 8 - daleko. Čas: 7:42,07.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články