parní čistič na koberce

Proč se vyplatí mít parní čistič na koberce v domácnosti?

Pára – jedná se o médium, které toho dokáže možná mnohem více, než jste si doteď dovedli představit. Čištění pomocí páry se běžně používá v koupelnách pro odstranění nečistot mezi kachličkami, čistí se pomocí ní kuchyňská linka, podlahy, ale určitě najdete své uplatnění také v oblasti čištění koberců. A právě na čištění koberců pomocí páry jsme se zaměřili v tomto článku. V čem jen tak výhodné, jaké existují druhy a značky parních čističů na koberce?

Proč je dobré používat parní čistič na koberce?

Čištění koberců pomocí páry má několik zásadních výhod. V první řadě je to skutečnost, že nebudete muset používat žádné chemické prostředky. Pára bude mít dostatečnou sílu, aby navíc působila hodně do hloubky koberce. Může tak snadno a efektivně zneškodnit veškeré bakterie a viry usazené v kobercích. Díky možnosti čištění bez chemických prostředků jsou pak koberce voňavé, ale i mnohem hygieničtější. Tento způsob snadného čištění je vhodný pro alergiky, velmi důkladně ničí, jak již bylo řečeno, bakterie.

V případě, že řešíte možnost čištění koberců od roztočů, můžeme Vás uklidnit. Nejen, že parní metoda čištění koberce je hodně důkladná a efektivní, ale roztoči v kobercích vůbec nežijí. Nejsou pro ně v nich ideální podmínky.

Díky čištění koberců za pomocí horké páry se nebude při úklidu nijak vířit prach a dokáže navíc i odstranit hodně odolné a zaschlé nečistoty v koberci. Máte doma domácí mazlíčky, jako je pes nebo kočka? Potěšíme Vás. Parní čištění koberců umí velmi dobře zbavit domácnost od jejich chlupů. Velkým plusem je určitě i skutečnost, že se horká pára dokáže dostat i do sebemenších skulinek a částí koberce.

Jak dlouho schne koberec čištěný párou?

Na rozdíl od čištění koberce mokrou formou vysávání, je koberec po vyčištění párou mnohem rychleji suchý. Odpadá tím složité usychání koberce a čekání, než bude koberec použitelný. Díky tomu budete moct na koberec velmi rychle zase vstoupit a používat ho. Koberec nebude nijak mokrý, ale jen vlhký. A tato vlhkost dokáže uschnout do 2 hodin od vyčištění.

Číst další článek:  Nivelace podlahy s F Ball Stopgap 1200 PRO

Jak fungují parní vysavače na koberce a v čem jsou lepší než parní čističe bez vysavače?

V případě, že chcete vyčistit koberec metodou páry hodně důkladně, doporučujeme si koupit parní vysavač. Špína, kterou dokážou vysavače pomocí páry z koberce dostat, se okamžitě nasává do vysavače a nijak se nerozmazává nebo nezůstává na koberci. Těmito vysavači můžete čistit nejen koberce, ale i sedačky, matrace nebo křesla. Jsou tak hodně multifunkční, i proto se vyplatí si je pořídit. Parní vysavače za sebou navíc nenechávají žádné mokro, ale jen vlhko, které ale poměrně rychle zmizí.

Jaké jsou nejprodávanější parní vysavače podle Heureka.cz?

Podle srovnávacího portálu Heureka.cz je nejprodávanější parní vysavač Rowenta RY 8561 WH. Tento parní vysavač má 8 metrů dlouhý přívodní kabel a nádobku na prach o objemu 0,5 litrů. Tento parní vysavač se dá koupit do 7000 Kč. Levnějším a současně hodně oblíbeným parním vysavačem je parní vysavač TESLA PowerStar GT400. Tento vysavač koupíte okolo 3000 Kč a můžete se u něho spolehnout na přívodní kabel o délce 8 metrů, objem nádobky na prach je o něco málo menší, a to 0,45 litrů. Parní vysavač TESLA používá HEPA filtr. A v neposlední řadě patří mezi nejprodávanější parní vysavače ETA 3234 90000 Steam Master. Stojí okolo 5000 Kč, má 8 metrů dlouhý přívodní kabel, mikrofiltr a největší objem nádobky na prach z uvedených značek, a to 0,6 litrů. A na závěr stojí určitě za zmínku i parní čistič Kärcher, který je stabilně úspěšný na trhu a vyrábí se v několika provedení.

Závěrem o parním čištění koberců…

Zapomeňte na složité vysávání koberců a jejich vyklepávání venku. Začněte používat parní vysavač a ušetříte si práci. Koberec se důkladně vyčistí až do hloubky, bude hygieničtější, což ocení nejen alergici a astmatici, ale i lidé, kteří mají doma domácí mazlíčky. Současně koberec vysajete i vyčistíte. Ušetříte tak polovinu svého času, který můžete věnovat jiné činnosti. Navíc se dá využít nejen na čištění koberců, ale i sedacích souprav nebo křesla.

Podobné příspěvky