LaLiga - preview 35. kola: Derby o Andalusii

19.05.2023, 09:16, aktualizováno 21.05.2023, 10:07
Previews
Mestalla (© AFP)

V neděli bude dohráno kolo a ozdobou by mělo být derby mezi Sevillou a Betisem, na co dívat se ale bude už dříve. Valencia bude bojovat s Realem Madrid, Atlético poměří síly s Osasunou.

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona

neděle 14:00

Zcela rozdílné starosti mají aktéři nedělního zápasu na Estadio Teresa Rivero v Madridu. Rayo má stále šanci vybojovat evropské poháry, kdežto hostující Espanyol potřebuje body, aby se zachránil. Rozdílné starosti ale pojí stejný cíl a tím je vítězství.

Možná to na první pohled není očekávaný šlágr, ovšem to zápasu Raya s Espanyolem na důležitosti neubírá. Hrát se bude o hodně. Rayu se aktuálně nedaří slepit dvě a více výher v řadě a střídá porážky s výhrami. Právě v minulém kole výkon na půdě Betisu na body nestačil a Vallecano kleslo v tabulce LaLigy na jedenácté místo. Čtyři kola před koncem má ale pořád velké šance dostat se do evropských pohárů, protože na sedmou Gironu ztrácí jen jeden bod. Nicméně konkurence je početná a z tohoto důvodu nepřipadá zaváhání s Espanyolem v úvahu.

Porážka by byla velkou komplikací i pro Espanyol, který bojuje o holé přežití. Ačkoliv se Espanyol hodně snažil, derby se slavnější Barcelonou znovu prohrál a městského rivala nejenže "korunoval" novým šampionem, ale svojí pozici v tabulce ještě zhoršil. Hotovo ale ještě není a barcelonský celek ztrácí na nesestupovou sedmnáctou příčku čtyři body. To se dá stále uhrát.

Bude ale potřeba zabrat a to už v neděli proti neoblíbenému Rayu. Espanyol ho dokázal porazit naposledy v roce 2019. Od té doby pět zápasů v řadě prohrál. Ten z úvodu letošní sezony 0:2.

Rayo se bude muset vypořádat s absencemi Estebana Saveljiche, Maria Suareze a Oscara Valentina. Hosté jsou na tom o něco lépe a k dispozici nebudou mít pouze Joseho Grageru.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Catena, F. Garcia - Comesana, Ciss - Palazón, Trejo, A. Garcia - Camello

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Montes, Cabrera, Olivan - Melamed, Darder, D. Suarez - Braithwaite, Joselu, Puado

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.68 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CA Osasuna

neděle 16:15

Atlético před týdnem nečekaně prohrálo s Elche a doma proti Osasuně se pokusí o reparát. Madridský velkoklub má stále o co hrát a v tabulce se může dostat před svého městského rivala. Osasuna pro změnu bojuje o evropské poháry.

Boj o druhé místo na dálku s Realem Madrid, to je závěr sezony, který čeká Atlético. O umístění v první čtyřce už Colchoneros nepřijdou a ve zbývajících čtyřech kolech se poperou o titul vicemistra Španělska. Druhá polovina sezony totiž zastihla Atlety ve výborné formě, o to byl však překvapivější výsledek z minulého kola proti Elche. Beznadějně poslední tým soutěž a již jistý sestupující všechny zaskočil a Atlético porazil gólem Fidela. Další překvapení už Atleti dopustit nehodlají. "Chceme vyhrát a užít si podporu našich fanoušků," prohlásil stručně Grbić, který v brance nahradil zraněnou jedničku Oblaka. Atlety čekají do konce sezony už jen dva domácí duely.

O co hrát mají i v Pamploně. Osasuna je vzdálená evropským pohárům jen jeden bod a vše z jejího pohledu zůstává otevřené. Los Rojillos se naštěstí podařilo reagovat na dvě slepené porážky a v minulém kole vyřídili Almeríi 3:1. Klíčovým momentem byl přitom vstup do druhého poločasu a branky Anteho Budimira a Abdessamada Ezzalzouliho. Almería v nastaveném čase už jen korigovala skóre.

Osasuna bude mít na Civitas Metropolitano opravdu těžkou úlohu, protože proti Atléticu se jí dlouhodobě nedaří. Vyhrát dokázala naposledy v roce 2009, tehdy dokonce ovládla oba duely, ale to už je dlouhých čtrnáct let. Colchoneros tak zůstávají jasným favoritem a cokoliv jiného, než jejich vítězství, bude považováno za senzaci.

Atléticu bude chybět kvarteto hráčů, jmenovitě se jedná o Memphise Depaye, Marcose Llorenteho, Stefana Saviće a Reinilda. Trenér Diego Simeone zřejmě udělá změny v reakci na nešťastnou porážku s posledním Elche. Připravený už je i brankář Jan Oblak, který s týmem trénoval. Co se týče Osasuny, té schází Nacho Vidal a Darko Brašanac, ale dobrou zprávou je návrat Jorgeho Herrandy.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Witsel, Gimenez, Hermoso - Molina, De Paul, Koke, Barrios, Carrasco - Griezmann, Morata

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Moncayola, Aridane, D. Garcia, Sanchez - M Gomez, Torro, Oroz - Barja, Budimir, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.04 - 8.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Madrid

neděle 18:30

Dne 20. května 1923 byla Mestalla slavnostně otevřena přátelským zápasem mezi Valencií a Levante a o sto let později se na stejném místě představí Real Madrid. Valencii jde přitom o bytí a nebytí. Čtyři kola před koncem si Los Che zahrávají s prvoligovou příslušností a Real zrovna není soupeř, který by se porážel každý den.

V tuto chvíli sice je Valencia z nejhoršího venku, ale zachráněná v žádném případě není. Netopýři udělali v minulém kole důležitý krok, když přetlačili Celtu Vigu 2:1 a na sestupové příčky mají tříbodový náskok, jenomže do konce soutěže zbývají ještě čtyři kola a v tuto neděli čeká Valencii slovutný Real Madrid.

I když Real španělský titul neobhájí, stále bude mít na Mestalle o co hrát. Především pak bude chtít odčinit nepříjemný debakl 0:4, který schytal na půdě Ligy mistrů od Manchesteru City. Trenér Carlo Ancelotti přiznal, že tak propastný rozdíl mezi oběma kluby nečekal a pro královský celek je to určitě velké ponaučení. Real se samozřejmě bude chtít svým fanouškům omluvit a v LaLize je v tuto chvíli jeho cílem skončit na druhém místě.

"Tým je připraven a máme k dispozici všechny hráče. Chceme se vrátit k dobrému pocitu a zítra máme příležitost. Cílem je zakončit sezonu dobře," nechal se slyšet na předzápasové tiskovce Carlo Ancelotti, jenž se také vrátil k nevydařenému zápasu na hřišti Manchesteru City.

"Poslední zápas byl velmi špatný a všechny nás to bolí. Sezona byla dobrá, i když by se dala zvládnout lépe. S ligou nejsme spokojeni, ale hráli jsme tři soutěže a bojovali až do konce," zhodnotil.

V nejbližších dnech by se také měli sejít prezident Florentino Pérez i trenér Carlo Ancelotti, aby prodiskutovali další směřování klubu. Dá se očekávat, že italský stratég bude pokračovat a projednávat se budou především nové příchody.

Už je to pár let, co Valencia bojovala o titul či alespoň o Ligu mistrů. Letos je realita jiná a jak už bylo řečeno, Netopýry čeká ve zbytku sezony boj o záchranu. Situaci mají ve svých rukou a při stém výročí stadionu Mestalla se budou chtít vytáhnout. Je otázkou, v jakém rozpoložení Real bude. Ancelotti sice avizoval, že všichni hráči jsou k dispozici a do utkání nastoupí ten nejsilnější tým, ale změny oproti zápasu na Etihadu by nebyly překvapením.

Rubén Baraja určitě nemůže počítat s Gabrielem Paulistou, Mouctarem Diakhabym, Cristhianem Mosquerou a Marcosem Andrém. Pomoci by ale mohli navrátivší se Edinson Cavani a Thierry Correia.

Valencia si na svého madridského soupeře vyšlápla naposledy v roce 2020, kdy na Mestalle vyhrála 4:1. Pak už Los Che nebylo přáno a byly z toho čtyři ligové porážky v řadě.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Comert, Ozkacar, Gayá - Gonzalez, Guerra - Kluivert, Almeida, Lino - Cavani

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Asensio, Benzema, Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.77 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis

neděle 21:00

Nedělní menu španělské nejvyšší soutěže nabízí také prestižní sevillské derby mezi Sevillou FC a Realem Betis, obecně zvané jako El Gran Derbi. Betis bojuje o evropské poháry a nevzdává se ani myšlenky na Ligu mistrů, jenomže konkurenční Sevilla je ve formě, což potvrdila v týdnu dalším postupem do finále "své" oblíbené Evropské ligy.

Sevillu letos provázel katastrofální vstup do sezony a dlouho to vypadalo na absolutní propadák. Na konci května je ale všechno jinak. Rojiblancos pod koučem Mendilibarem šlapou jako hodinky, vyhrávají v lize a úspěch udělali i na evropské scéně, a to dalším postupem do finále Evropské ligy. Tam změří síly s italským AS Řím, který vede otřelý José Mourinho. Případné vítězství v této soutěži pak bude znamenat start v Lize mistrů.

A pokud by to nevyšlo, pořád je možnost zajistit si poháry i skrze LaLigu. Sevilla se díky skvělé formě přiblížila sedmému místu už na pouhé tři body, takže čtyři kola před koncem nic není ztraceno.

O motivaci postaráno má i Betis, i když se může zdát, že si na šestém místě hraje svojí vlastní soutěž. Verdiblancos potřebují v derby uspět, aby zůstali v kontaktu s pátým Villarrealem avšak také čtvrtým Realem Sociedad. Matematicky je Liga mistrů stále možná, i když to Pellegriniho svěřenci nemají ve vlastních rukou. Co se týče minulého kola, Betis porazil Vallecano 3:1, a potvrdil tedy předchozí triumf na San Mamés v Bilbau (1:0).

Říká se, že derby nemá favorita. A o El Gran Derbi to platí dvojnásob. Už první letošní zápas skončil remízou, zatímco loni se v lize radovala Sevilla a v Copa del Rey Betis. Kdo se stane vládce Andalusie tentokrát?

Sevilla určitě nemůže počítat se zraněným triem Tanguy Nianzou, Marcao a Joan Jordan. K tomu Mendilibar zřejmě protočí sestavou, protože dlouhé utkání s Juventusem stálo značné síly. Ani Real Betis nebude kompletní, trenér Pellegrini musí oželet starty Victora Ruize a Nabila Fékira.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Bade, Rekik, Telles - Rakitić, Gueyé - Lamela, Torres, Gomez - Mir

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Ruibal, Pezzella, Gonzalez, Miranda - Rodriguez, Guardado - Henrique, Canales, Perez - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.46 - 3.56

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Girona FC - Villarreal CF

sobota 14:00

Villarrealu se možná povedlo vyhrát poslední dva vzájemné duely s Gironou, ale v sobotu odpoledne bude Žlutá ponorka postavena před velmi náročný úkol. Domácí Girona se totiž pyšní skvělou formou a má sebevědomí na rozdávání.

Prvním sobotním duelem 35. kola LaLigy se stane utkání mezi Gironou a Villarrealem. A na Estadio Municipal de Montilivi se střetnou dva skvělé týmy, které zastihla vynikající forma. Trenér Michel se svou Gironou neprohrál už ve čtyřech duelech a to se za tu dobu jeho tým utkal s Realem Madrid, Sevillou nebo Realem Sociedad, čili s pohárovými účastníky. Nad prvními dvěma dokázal dokonce vyhrát, s baskickým Realem si body v minulém kole rozdělil.

Na senzační kvalifikaci do milionářské Ligy mistrů to sice stačit nebude, to je jasné už dvě kola, ale ani současná sedmá příčka rozhodně není negativní bilancí. Zaručuje totiž vstup do Konferenční ligy, ale ani na ligu Evropskou nemusí Girona ještě přestat myslet. Dělí ji od ní jen sedm bodů a ve hře jich je ještě dvanáct. Což by pro nováčka ligy, který si postup zajistil přes play-off Segundy, byl fantastický počin.

Trenér Michel se bude muset obejít bez Aleixe a Borjy Garcíů, bez Herrery, Romeua i bez Villy. Kompletní nebudou ani hosté, kterým schází José Luis Morales a rovněž Francois Coquelin.

Stejně jako v případě Girony, tak i Villarreal hraje velmi solidně. Ani on už ve čtyřech posledních utkáních nenašel přemožitele. Třikrát z toho vyhrál a povedlo se mu hlavně minulé kolo, ve kterém přímo exceloval. S obranou Athleticu Bilbao si nedělal potíže a rozsápal ji pěti góly! Oněmělí hosté se zmohli jen na jeden přesný zásah a kapitulovali. Skvělá forma posílila naděje Villarrealu na Ligu mistrů, od níž ho v tuto chvíli dělí jen pět bodů.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, Juanpe, Hernandez - Couto, Cyhankov, López, Martin, Riquelme - Stuani

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, Cuenca, Pedraza - Baena, Capoué, Lo Celso - Chukwueze, Pino, Jackson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.93 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Celta Vigo

sobota 16:15

Athletic má další velkou šanci, jak podpořit svůj nárok na evropské poháry. Musí ale vylepšit svou formu, která je v posledních dnech tristní. Na San Mamés se ale v sobotu odpoledne vypraví Celta, která si s Athleticem v nedávné době už několikrát poradila.

Baskický celek zaostává za svým regionálním rivalem Realem Sociedad o notný kus a přirozeně ho to trápí. Pokud by se mu ale povedlo dostat se do evropských pohárů, byla by to pro něj alespoň nějaká náplast. Jenže zatím se baskický klub ocitá mimo pohárové příčky, byť na ně ztrácí v tuto chvíli jen jeden bod.

Minulé týdny nebyly k týmu trenéra Ernesta Valverdeho právě přívětivé. Už ve čtyřech posledních zápasech Valverdeho hráči nedokázali vyhrát a připsali si v nich jen jeden jediný bod. Ten uhráli s Mallorcou na jejím hřišti, ale jinak je to bída. Hned poté nestačili na Real Betis a to, co přišlo v minulém kole, už je jasný debakl. Domácí Villarreal se do sítě svého hosta dokázal trefit hned pětkrát a připravil mu hořký zážitek.

Pokud by se ale klub z Bilbaa dokázal vzchopit a zajistit si sedmou příčku, jeho nezdary by byly zapomenuty a sezony by se dala označit za úspěšnou. Jednalo by se totiž kromě místenky v pohárech také o nejvyšší umístění klubu od sezony 2015/2016, kdy skončil na pátém místě. Trenér Valverde se teď musí obejít bez dvojice Iñigo Martinez a Jon Morcillo, nicméně Dani Vivian už je připraven.

Problém by pro něj ale mohla znamenat právě Celta, která v posledních pěti vzájemných duelech dokázala vyhrát už třikrát! Celta navíc nyní může počítat s návratem dvojice obránců Galánem a Aidoem. Chybí jí jen trojka Alves, Marchesin a Tapia.

Celta si do Baskicka přiveze ještě horší formu, než jaká zastihla domácí ekipu. Trenér Carlos Carvalhal potřebuje najít novou inspiraci, protože jeho tým prohrál už pět z minulých šesti klání! V polovině z nich nedala ani jednu branku a momentálně prohrála už tři zápasy v řadě. Tahle nelichotivá forma ji dostala až na třinácté místo LaLigy.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Vivian, Yuri - D. Garcia, Vesga - N. Williams, Sancet, Muniain - I. Williams

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, U. Núñez, Galán - Pérez, Beltrán, Veiga, De la Torre - Paciencia, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.84 - 5.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Almería - RCD Mallorca

sobota 18:30

Almería bojuje o každý bod a pořád jí to nestačí k definitivě záchrany. Další šanci má Almería na domácím Power Horse Stadium, kam se v sobotu navečer podívá Mallorca. A ta jí v nedávné době pomohla.

Almería nevzdává boj o záchranu, byť se jí sestupové pozice zatím přímo netýkají. Venku z potíží ale zdaleka není, protože od 18. místa ji dělí jen pouhé dva body. A vzhledem k tomu, jak je to na chvostu tabulky nahuštěné, jednoduše nesmí polevit. Nováček LaLigy se mezi elitu dostal díky vítězství v Segundě minulý ročník a jasným cílem této sezony bylo udržet se nahoře. Naštěstí se týmu trenéra Rubiho daří porážet mužstva pod ním.

V minulých čtyřech duelech vyhrála Almería dvakrát, porazila shodně Getafe i Elche. Tentokrát jí doma chybí hned pětice hráčů. Mallorca postrádá jen Raílla s Nastašićem. Na rozdíl od Almeríe, která naposled padla s Osasunou, se Mallorce minule povedlo vyhrát, když poradila s Cádizem. První výhra po třech zápasech bez vítězství jí zaručila momentální a velmi solidní dvanáctou pozici.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Pozo, Ely, Babić, Centelles - Melero, De la Hoz, Robertone - Baptistão, Suárez, Embarba

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Baba, Copete, Costa - Morlanes, Ruiz de Galarreta - Ndiaye, Muriqi, Kang-in

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.31 - 3.57

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Getafe CF - Elche CF

sobota 18:30

Teď, nebo nikdy. Pokud nastal někdy ten správný a klíčový moment, kdy Getafe mohlo využít postavení favorita, je to právě kolo číslo 35. V něm se totiž madridský celek zoufale bojující o body utká s beznadějně posledním Elche.

Getafe stále sní o záchraně, ale je přímo namočené v pásmu sestupu. Před začátkem 35. kola mu patří až 18. příčka a pokud se chce zvednout, musí začít pravidelně bodovat. Čas se krátí, i když není vše ztraceno. Pořád platí, že ho od čtrnácté Valencie dělí pouhé tři body. Ani bilanci skóre nemá špatnou, hned osm týmů v lize má horší obranu než Getafe. Je to spíš útok, který vyžaduje zlepšení, protože se třiceti nastřílenými góly se jedná o třetí nejhorší ofenzivu.

Teď by si ji ale Getafe rádo vylepšilo. Elche s trenérem Sebastianem Beccacecem totiž dostalo o 21 víc branek než Getafe a pořád dlí až na posledním místě! A to i přes solidní formu, jakou našlo v minulých týdnech. Dokázalo totiž vyhrát dva z posledních tří zápasů. Nejpřekvapivější výsledek získal už jistý sestupující v minulém kole, když si poradil s Atléticem gólem Fidela.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Mitrović, Alderete, Alvaraz - Algobia, Dakonam, Maksimović - Portu, Ünal, Mayoral

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Palacios, Bigas, Clerc - Morente, Nwankwo, Gumbau, Blanco - Fidel - Nteka, Boyé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.64 - 6.31

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Sociedad

sobota 21:00

Zatímco Barcelona může pojmout zápas s Realem Sociedad jako oslavu mistrovského titulu, baskický návštěvník se potřebuje soustředit až do konce sezony. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila bojují o postup do Ligy mistrů a případná výhra na Camp Nou by byla důležitým krokem.

V opačném případě tu bude šance pro Villarreal, potažmo Betis se čtvrtému La Realu nebezpečně přiblížit. Real Sociedad samozřejmě nemá nic jistého, přestože má na Žlutou ponorku už pětibodový náskok. Baskové mají totiž poměrně složitý los a vedle Barcelony je čekají souboje s Atléticem nebo Sevillou. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila v minulém kole zaváhali a s jiným katalánským celkem Gironou doma pouze remizovali 2:2. Na druhou stranu forma není špatná a proti Gironě šlo o pátý neprohraný zápas v řadě.

Barcelona slaví. První mistrovský titul od roku 2019 definitivně stvrdila v minulém kole, když porazila v derby Espanyol 4:2. Xaviho družina zároveň vyhrála třetí zápas v řadě a na čele má již nedostižný náskok. Pro Barcu je to ale poněkud zvláštní sezona. Zisk mistrovského titulu ostře kontrastuje s vystoupením v evropských pohárech, kde slavný celek podruhé v řadě výrazně propadl. V mistrovském opojení to ale v tuto chvíli nikomu moc nevadí.

Samozřejmě se hodně spekuluje o dalším směřování klubu, jehož velké finanční problémy ještě neutichly. Prezident Joan Laporta by měl v nejbližších dnech prodloužit smlouvu s trenérem Xavim, zatímco do pozice sportovního ředitele usedne bývalý hráč Deco. Rovněž se vyrojily zprávy o setrvání jiného funkcionáře Matea Alemanyho, jenž chtěl z klubu původně odejít. Otázkou také je, s jakým kádrem bude Barcelona mistrovský titul obhajovat.

Realu Sociedad se proti Barceloně dlouhodobě nedaří. Baskové porazili katalánského giganta naposledy v dubnu 2016 a od té doby s ním jen dvakrát remizovali a zbytek zápasů prohráli. Letos na Anoetě vyhrála Barcelona jednoznačně 4:1 a uspěla rovněž na Camp Nou ve čtvrtfinále Copa del Rey (1:0). La Real ale má motivaci tuto negativní bilanci konečně zlomit, protože výhra ho výrazně přiblíží vytoužené Lize mistrů.

Barceloně bude chybět záložník Gavi, který nasbíral dostatečný počet žlutých karet, jinak je kádr pohromadě. Tím se La Real pochlubit nemůže. Brais Mendez, Umar Sadiq a Martin Merquelanz stále zůstávají na marodce zraněných.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Baldé - Pedri, Busquets, De Jong - Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Munoz - Kubo, Zubimendi, Merino, Oyarzabal - D Silva - Sorloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.81 - 5.19

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Real Valladolid

pátek 21:00

LaLiga má na programu 35. kolo a začne ho v pátek pěkně zostra. Na Estadio Ramón de Carranza se porve domácí Cádiz s Realem Valladolid, přičemž oba soupeře dělí v tabulce jen skóre. Především mají ale oba velmi blízko sestupové propasti.

Tohle bude pro Cádiz i Real Valladolid jeden ze stěžejních zápasů a kdo ho nezvládne, bude mít dost blízko k pádu do druhé ligy. Cádiz má výhodu domácího prostředí a také faktu, že Real Valladolid nad ním nevyhrál už téměř šest let. Teď bude ale v sázce opravdu hodně, protože od sestupových pozic dělí oba soupeře jediný bod!

Svěřencům trenéra Sergia se teď rozhodně nedaří, vyhráli jen jediný duel z posledních šesti a po debaklu od Atlética Madrid prohráli i s Mallorcou. Pět branek dostal od Atlética ale také Real Valladolid a jeho forma je ještě mnohem horší. Prohrál totiž už poslední čtyři duely v řadě a to se skóre 4:12. Minule po dlouhé době dokonce nedal ani jednu branku a naopak dostal tři od Sevilly. S šedesáti inkasovanými góly se navíc jedná o třetí nejhorší obranu ligy.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Bongonda, Escalante, Fede, Sobrino - Lozano, Ramos

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, J. Sanchez, Torres, Escudero - Sánchez, Hongla, Monchu - Plano, Larin, León

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.47 - 3.51

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
34
27
4
3
64 : 13
85
2
Real Madrid
34
22
5
7
70 : 32
71
3
Atlético Madrid
34
21
6
7
60 : 27
69
4
Real Sociedad
34
18
8
8
45 : 31
62
5
Villarreal CF
34
17
6
11
52 : 35
57
6
Real Betis
34
16
7
11
43 : 38
55
7
Girona FC
34
13
9
12
54 : 48
48
8
Athletic Bilbao
34
13
8
13
44 : 38
47
9
CA Osasuna
34
13
8
13
32 : 36
47
10
Sevilla FC
34
13
8
13
44 : 49
47
11
Rayo Vallecano
34
12
10
12
41 : 45
46
12
RCD Mallorca
34
12
8
14
33 : 37
44
13
Celta Vigo
34
10
9
15
39 : 48
39
14
Valencia CF
34
10
7
17
38 : 41
37
15
UD Almería
34
10
6
18
43 : 61
36
16
Cádiz CF
34
8
11
15
26 : 50
35
17
Real Valladolid
34
10
5
19
30 : 60
35
18
Getafe CF
34
8
10
16
30 : 43
34
19
Espanyol Barcelona
34
7
10
17
42 : 60
31
20
Elche CF
34
4
7
23
26 : 64
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Rudnevs

OT: Torresovi tie svaly nejak stúpli do hlavy, nie? Ste videli čo predvádzal v derby proti Realu a Arbeloovi… dúfam, že len jednorázový výpadok, ako hráča som ho mával rád.

Reagovat
Eichel

Svaly ? Skôr je teda pekne vypapany

Reagovat
JM

Reagovat
Rudnevs

Však všade sa píše o tej jeho premene, ako sa z relatívne štíhleho týpka (hoc teda to je asi trošku nefér označenie, lebo svaly mal vždy) vdaka tvrdej práci v gyme stal velký chlapík. Samozrejme, že musel nabrať, aby toto dosiahol, ale vypapaný by som ho nenazval, myslím, že cielene šiel objemovku. Myslím, že vo forme je, aj na insta dáva dosť príspevky z gymu etc.

Reagovat
JM

Děkuji, žes to napsal za mě

Reagovat
Visca el barca

Prý jdeme po Kimmichovi. Je nasraný a hodlá opustit Mnichov

Reagovat
Rudnevs

Fake

Reagovat
Visca el barca

Tak jako fake jsem to bral v týdnu. Ale dnes s tím přišlo i Radio Catalunya. Takže něco na tom bude.

Reagovat
Rudnevs

Neverím, že by Kimmich opustil Bayern. On je ikona, jeden z najdôležitejších hráčov a zosobnenie toho klubu. To by Bayern bolelo extrémne. Najmä keď som o tom čítal na nemeckom twitteri, tak to ľudia mysleli skôr zo srandy.

Reagovat
2miguel1

Zoberieme im ho.

Reagovat
Eichel

G.romero informoval o tom, že bol ponúknutý Barcelone a tá začala skúmať či by to bolo možné. Zároveň sa predpokladá, že ho Bayern skrátka nepustí. Ale Romero má ohľadom Barcelony vždy super info a keď spomína Kimmicha tak verím že tam kontakt prebehol. Neverím, že to dopadne, ale určite to nie je čistý výmysel.

Reagovat
Xavi

To by byl luxus.

Reagovat
Visca el barca

Za mě ideál. Duo Frenkie a Kimmich

Reagovat
Cracker10

To by byl sen, ale asi nerealny.

Reagovat
technecium

Pedri, Kimmich, De Jong, Gavi - Messi, Leva

To vypada hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste Kessie, ktery se dost solidne rozehral a bude to pecka

Reagovat
patas92

Na RB dobrý

Reagovat
Jordi Alba

Jackson solid player. Ten se tam moc neohřeje.

Reagovat
Eichel

Tak už v zime bol na odchode nie?

Reagovat
Jordi Alba

Před zápasem s Gironou bylo pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Campeónees

Reagovat
smazaný uživatel

s tímto účesem vypadá Raphinha hodně nebezpečně

Reagovat
smazaný uživatel

Koundé wtf

Reagovat
Gazdo

Mal by sa poucit z Bellerina ako to dopada ked sa futbalista viac zaujima o modu ako o futbal

Reagovat
Gazdo

Preco sa inak vobec nezaujimame o Barrenetxeu kym sa okolo nespusti nejaky mega hype?

Reagovat
smazaný uživatel

škodaaa

Reagovat
smazaný uživatel

to v klidu otočíme

Reagovat
smazaný uživatel

Dembouz to dobře motá

Reagovat
smazaný uživatel

docela jasná penalta na Lewu a opět nic

Reagovat
LAM

Já se spíš divím, že nepískal ten faul před gólem Socek.Vždyť ho jasně podrazila nehrál balón.

Reagovat
LAM

Je vidět, že už o nic nehrajeme, ale Dembele zase baví

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl komentátor mi teď připomněl, že máme na hostování ještě Trincaa, na toho jsem už úplně zapomněl. 13+4 v 50 zápasech, těžko hodnotit, jestli k něčemu bude...

Reagovat
Gazdo

Nebude kedze sa uz neplanuje vratit a ani Xavi ho nechce. Mna skor serie Malcom. On mohol teraz kludne plnit ulohu Raphinhi a dopadlo by to mozno aj lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom září v ruské lize, ve válcujícím Zenitu. Sice má šílené statistiky, ale je otázka, jakou to má hodnotu. U nás byl slabý.

Reagovat
Eichel

Veď toho absolutne zabil Valverde. Ten chalan prišiel proti jeho vôli a podľa toho ho aj využíval. Chudák chlap. Nikdy u nás nedostal normálnu šancu, prajem mu to. A ono myslím že sa stále vyjadruje že má Barcu rád a podobne.

Reagovat
Gazdo

Ved ja viem ja som stale vtedy nadaval ze u nas nedostal sance. Jasne futbalove IQ moc nepobral ale tou dravostou by sa kludne u nas uzivil. Staci sa pozriet na takeho Raphinhu ktory vlastne nic mimo behania nejako extra nema a aj tak je platnym clenom timu

Reagovat
vilp

Malcom nemá fotbalový IQ vůbec špatný, spíš naopak. Stačí ho nesrovnávat s Messim. A s Todibem jste taky vyjebali a teď je to ve Francii Top stoper.

Reagovat
Gazdo

Tak Todiba som ja osobne vobec nechcel pustat nikdy. To som tu nadaval ako pohan ked sa predaval a u Malcoma tak isto

Reagovat
Eichel

Reagovat
Eichel

S tým Todibom to je tiež kokotina na ntú, to ma tiež strašne hnevá. Len sa ukazuje ako Valverde pracoval s tým kádrom, ten chalan tiež nedostal poriadne šancu a aj z toho mála, ćo hral vyzeral dobre. Strašne ma hnevá celá táto epizóda minulého vedenia a Valverde, nech trofejí mal koľko chcel.

Reagovat
Krausio_Real_M

Sørloth

Reagovat
LAM

Aspoň nějaká radost pro vás

Reagovat
Krausio_Real_M

Však jasný, důležitá výhra v boji o LM na hřišti Barcy která do tohohle zápasu doma neprohrála, k tomu gól a asistence hráče kterého mám rád, ale tak je to jen nějaká radost

Reagovat
smazaný uživatel

nikoho to nezajímá, zapiš si to třeba do deníčku, čau

Reagovat
Krausio_Real_M

Ty taky nikoho nezajímáš ale pořád sem píšeš svoje výstřiky, takže zalez a nevyjadřuj se šašku

Reagovat
smazaný uživatel

_kokot__Real___M

Reagovat
Krausio_Real_M

Pěkný

To jsi vymyslel sám nebo ti musela pomáhat maminka?

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak to přijde samo, když vidím bílého čuráka

Reagovat
Krausio_Real_M

Takže vždy když se podíváš do zrcadla

Reagovat
smazaný uživatel

Můj čurák fandí Barceloně a tohle je poslední čas, který jsem s tebou ztratil, Krausi.

Reagovat
Krausio_Real_M

No radši už běž, těch tvých mentálních výplodů tu bylo až dost, sbohem

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

ten sudí to ale píská asi podle tarotů či co

Reagovat
LAM

Tenhle čůrák takhle píská vždycky. Nechápu co za klauny vybírají rozhodčí v LL. Jako jestli někdo kouká na naše zápasy, tak ho fakt nemůže napadnout, že by jsme tam někoho platili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak Real si ještě zaplatil sudího, jestli jim to za to stálo?

Reagovat
LAM

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEÓNES!!! Zkušený tým ví, kdy si může dovolit prohrát a zároveň si zajistit Pichichi

Reagovat
smazaný uživatel

Busi

Reagovat
smazaný uživatel

Krása Tahle sezona stála za to, Xavi je KRÁL. Na jízdu poháry si klidně počkáme, kdo chce všechno hned, nemá nic.

Reagovat
sylarko

Reagovat
Juan Román Riquelme

Byt tebou, zacinam myslet na duchod…

Reagovat
Kincl

DObrý cirkus letos ten Real

Reagovat
CHONG

Od fandy Bayernu to fakt sedí

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Visca el barca

Vinicius je suverénně největší idiot v lize

Reagovat
Basty

Přišlo mi že ta redka pro Viniciuse byla vytržená z kontextu té bitky . Za tu kravatu kterou dostal Vinicius par vteřin předtím měla taky přijít červená karta bez debat . Ukázalo se jak je Var ve Španělsku nestranný

Reagovat
JM

Amen

Reagovat
Dayman
Reagovat
Basty

Dobré video přesně jde vidět že mám pravdu . Kravata viditelná , jak ho držel pod krkem. A přesně toho hráče pak lisknul . Oba ven . Ale VAR si vzal co chtěl

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Raul=Real

Nepochopiteľné zlyhanie rozhodcu na ihrisku aj za VARom

Reagovat
Jordi Alba

Miranda solidní pokus poslat Navase do důchodu.

Reagovat
Phillipinho

To byl silenej kriminal.

Reagovat
Jordi Alba

Nejlepší bylo, jak mu z první rozhodčí vytasil jenom žlutou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele