Žiju v uzavřené bublině, poznávat nové lidi mi dělá problém, přiznává NobodyListen

21. květen 2023

Devětadvacetiletý producent, skladatel a DJ, člen VR/NOBODY, zakladatel Addict, nepravidelné série hudebních parties, coby model fotí pro prestižní značky. Do Pochlap se zavítal Vaškův dlouholetý parťák Jakub NobodyListen Strach. Spolu se bavili o těžkém období během rozchodu, terapii, životě v bublině, ale také o tom, jak s odstupem vnímá kauzu okolo polibku s Jordanem Hajem.

„Před dvěma roky jsem zažil bolestivej rozchod, kterej se mnou hodně zacloumal, neměl jsem náladu na nic. Ten rok byl těžkej, bylo míň hraní, míň projektů, teď mám plný kalendář. Vím, že mě do konce roku čeká spousta dobrejch věcí,“ popisuje Jakub a dodává, že práce je pro něj hlavním hnacím motorem.

Těžké období mu pomohla překonat i terapie. „Nejdřív jsem byl z toho nervózní, chtěl jsem si na ty věci přijít sám, ale začal jsem pak chodit do jednoho institutu, kam jsem pravidelně docházel skoro rok. Terapie mi nastavila zrcadlo, už zbytečně nedělám scény.“

NobodyListen (Jakub Strach)

V rozhovoru ale přiznává, že má stále problém pouštět si lidi k tělu. „Žiju v tak uzavřený bublině, že se málokdy začínám s někým novým bavit. Většina z těch lidí, se kterýma se vídám, jsou moji kámoši, mám různý partičky kolem sebe. S těma lidma žiju a točíme se v kruhu,“ říká Jakub, který se kromě hraní věnuje i módě. „Baví mě se oblíkat, módu miluju. Zní to trochu povrchně, ale pro to, co dělám, je důležitý vypadat dobře. Kdybych se o sebe nestaral, bylo by těžší se prosadit.“

Jako model vystupoval i minulý rok ve videu pro módní časopis, ve kterém se líbal s hudebníkem Jordanem Hajem. Kvůli kauze, kterou jsme komentovali v rubrice Prolomit vlny, se setkával s nenávistnými homofobními komentáři, zatímco ho mnozí obviňovali z queerbaitingu.

„Brutálně se to šířilo. Nejdřív jsem si říkal, že je to super, byla to ale velká chyba. Nechali jsme to smazat, mysleli jsme to v dobrým. Nedošlo nám, že to téma je citlivý pro širokou veřejnost, která nezná kontext, a zároveň to může pobouřit tu komunitu, že se na nich chceme živit. Nakonec jsem napsal prohlášení, aby lidi věděli, jak jsem to zamýšlel. Zklamalo mě, kolik mladých lidí mi na sítích kvůli tomu nadávalo,“ uzavírá.

Co pro Jakuba znamená neúspěch? Podle čeho se rozhoduje, jakým směrem se vydá? A komu se svěřuje? Poslechněte si nový díl Pochlap se s hudebním producentem Jakubem Strachem.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.