Hlavní obsah

Otočku Plzně za titulem řídil loučící se Nejdl: Už šoupu nohama, ale spadl mi kámen ze srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krůček od obhajoby titulu byli házenkáři Karviné, ale vedení 2:0 na zápasy ve finálové sérii neudrželi. Plzeň předvedla nevídaný obrat a rozhodující utkání ovládla 30:25. Devíti góly zazářil Tomáš Nejdl. „Ani jsem svoje trefy nevnímal. Jen jsem sledoval, jak soupeře vaříme,“ usmívala se 25letá spojka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Nejdl v pátém finále házenkářské extraligy pomohl Plzni k titulu devíti góly.

Článek

Domácí po dvou vítězstvích byli na koni, úvod se jim však nepovedl a prohrávali až 8:13. „Selhávala nám koncovka i obrana, ale pořád jsem věřil, že to zlepšíme," vykládal druhý z plzeňských hrdinů brankář Filip Herajt. Vzestup Západočechů přišel velmi rychle, ještě do poločasu totiž Talent vstřelil sedm gólů v řadě a skóre otočil. „Vytvořili jsme si náskok a suverénně ho hlídali," oceňoval 27letý gólman.

Když se Plzeň zrovna trápila v ofenzivě, vzal to na sebe produktivní Nejdl. „Dal jsem do toho úplně všechno. Už šoupu nohama. Dal jsem si šáňo a hned ho cítím v krku," culil se Nejdl, který přestupuje do polského Kalisze. „Jsem ohromně šťastný, že se můžu rozloučit takhle. Spadnul mi obrovský kámen ze srdce, muselo to být i slyšet," usmál se.

V polské lize se potká i se spoluhráčem z Plzně Danielem Režnickým. „Bude hrát hned ve vedlejším městě, takže nás čeká derby. Tak jsem mu říkal, že se spolu dneska radujeme naposled," podotkl Nejdl a šel si užívat oslavy s do posledního místečka zaplněnou plzeňskou halou. „Super, že chodí tolik lidí. Navíc jak si po výhrách plácáme, zbavím se hezky lepení a nemusím si ani mýt ruce a plýtvat maserským krémem," zavtipkoval ještě Nejdl.

Talent s Baníkem se ve finále házenkářské extraligy potkaly už popáté v řadě. Otočit skóre z 0:2 na 3:2 na zápasy se však doposud nepovedlo ani jednomu. „Takový obrat je ještě sladší než vyhrát jednoznačně. Štěstí k nám nejdřív nebylo nakloněné. Ale od druhého poločasu druhého zápasu jsme Karvinou přejeli," tvrdil brankář Herajt.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Talent tým Plzeňského kraje se stal mistrem házenkářské extraligy.

Slezané nedokázali proměnil ani jeden ze tří mečbolů. „Emoce jsou silné, jsem zklamaný. Plzni musím pogratuloval za tuhle otočku, byla lepší," ocenil karvinský kapitán Jan Užek. Baník sužovalo zranění opor. Do rozhodujícího duelu nemohl nastoupit Dominik Solák, jenž si ve čtvrtém duelu po faulu soupeře zlomil klíční kost.

„Citelná ztráta. Dominik je nejlepší hráč ligy. Náš klíčový v obraně i v útoku. Měli jsme motivaci se porvat i za něj," říkal pivot Užek. V prvním poločase předváděl v brance skvělý výkon 44letý gólman Martin Galia, ale po přestávce se rovněž zranil. „Je to škoda, chytal suprově. Snad to není nic vážného," doufá Užek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články