Basketbalistce Grinerové po návratu z ruského vězení aplaudovala plná hala. ‚Bylo to neuvěřitelné,‘ řekla

Emotivní přijetí zažila basketbalistka Brittney Grinerová v prvním domácím zápase za Phoenix po loňském propuštění z ruského vězení, kde strávila deset měsíců. Před nedělním utkáním proti Chicagu zazněla v zaplněné hale skladba Coming Home a přes 14 tisíc diváků bouřlivě aplaudovalo ve stoje, když dvaatřicetiletá hvězda nastupovala na palubovku.

Phoenix Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Brittney Grinerová zažila návrat do ženské NBA

Basketbalistka Brittney Grinerová zažila návrat do ženské NBA | Foto: USA Today Sports, Rick Scuteri | Zdroj: Reuters

„Bože, to bylo neuvěřitelné. Nevím, jestli jsem od střední školy hrála před tolika lidmi,“ uvedla Grinerová po zápase, který Phoenix prohrál 69:75 a neuspěl ani v druhém utkání v nové sezoně WNBA. Dvojnásobná olympijská šampionka nasbírala 27 bodů a 10 doskoků.

„Bylo to hodně emotivní a hodně příjemné. Je to součást uzdravovacího procesu, vypustit to ven. Trochu jsem se styděla,“ komentovala své dojetí z reakce publika, kde byli i její rodiče. „Nevěděla jsem, kdy a jestli se to ještě někdy stane. Mít je tu, trávit s nimi čas, hrát před nimi. To mě dohnalo k slzám. Ano, dostalo mě to,“ řekla Grinerová.

Loni v únoru byla zatčena na moskevském letišti, protože u sebe měla náplně do elektronické cigarety obsahující konopný olej. V srpnu ji soud za pašování drog poslal na devět let do vězení. Na svobodu se dostala v prosinci díky výměně za ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme