Zdeněk Janda
22. května 2023 • 16:45

Maséři, dobré duše: mluví o Jágrovi i koloběžkách. Odpočinek až v hrobě

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Dobré duše národního týmu. Na první pohled nejsou až tolik vidět, ale jejich role je nezastupitelná. Maséři a kustodi. Zašívají výstroj, tahají bedny, chystají kabinu, masírují, starají se o veškerý komfort… „Zkuste s námi strávit týden, a uvidíte,“ smějí se. Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan. iSport je pozval ke společnému rozhovoru přímo v hotelu v Rize. Mluví o divokých koloběžkách, manželkách, ale i Jágrovi…



Muži v pozadí. Ale nepostradatelní. Zvládnou kvantum práce, navíc se starají o správnou atmosféru.

Stačí je chvíli poslouchat a hned se vám zlepší nálada. Když spustí proud vzpomínek a historek, hokejisty za chvíli z toho smíchu bolí břicho. Nebo s nimi mastí karty. Hlavně prší.

„Ale už dopršelo,“ chechtají se. Protože jednomu z nich došly peníze... „Nedá se nic dělat, musíme zkusit někoho obrat. Třeba Červuse,“ připomenou jednoho z karbaníků.

Je to trojice velkých kamarádů, jsou skvěle sehraní. Role mají přesně rozdělené. „Jsem nejmladší, ale zase nejpracovitější!“ žertuje Šulan, někdejší brankář, jenž působí v Plzni.

Při poslední olympiádě v Pekingu byl hlavní hvězdou, protože v covidové nouzi zaskočil při trénincích v bráně! A jak mu to šlo. „To mi radši ani nepřipomínej. Hrůza,“ otřese se Šmíd, šéf téhle party, když slyší o vrcholné sportovní akci.

Proč? Protože byl v Číně kvůli covidu zavřený na samotce. A i jemu, bodrému chlapíkovi s neustále dobrou náladou, tehdy došel humor.

Rekordní Kubalíkův zásah! Proti Švýcarsku trefil osmý gól na MS v Rize
Video se připravuje ...

Nejstarší je Oldřich Kopecký, ikona mladoboleslavského klubu. Teď je sice na šampionátu, ale na stole v hotelu už má papír, kde jsou napsané úkoly, do kterých se musí vrhnout hned, jak se vrátí z mistrovství.

„Odpočineme si až v hrobě,“ směje se.

Ve videorozhovoru mluvili i o divokých koloběžkách, na nichž už se spousta lidí, hlavně z cizích výprav, už vymlátila… Proto radši chodí pěšky. „Kdo by místo nás tahal bedny?“ hodí řečnickou otázku.

Zmíní také Jaromíra Jágra. „Jednu noc se mi o něm zdálo. A vzbudil jsem se celý zpocený,“ směje se Šmíd, který legendárního útočníka zažil na několika šampionátech.

„A vždycky jsem se vrátil s mnohem lepší fyzičkou, než kterou jsem měl na začátku,“ dodává pobaveně. Protože s hvězdnou osmašedesátkou absolvoval spoustu cvičení.

Interview probíhalo na jejich pokoji v hotelu u řeky. Sešli jsme se brzo ráno, přivítali nás kávou. Odpoledne už neměli čas. Odjeli do haly na další šichtu.

Jejich práce běží nonstop.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud