Hlavní obsah

Tenista Gaston dostal za nesportovní chování vyšší pokutu, než letos vydělal

Francouzský tenista Hugo Gaston dostal za nesportovní chování na turnaji v Madridu pokutu 144 000 dolarů (3,2 milionu korun), což je víc, než si letos vydělal na odměnách. Agentura AFP s odkazem na ATP uvedla, že pokuta mu byla po následném odvolání podmínečně snížena na polovinu.

Foto: Profimedia.cz

Hugo Gaston na archivním snímku z turnaje v Madridu.

Článek

Aktuálně 108. hráč světového žebříčku Gaston byl potrestán za to, že koncem dubna v prohraném utkání druhého kola proti Chorvatovi Bornovi Čoričovi upustil během ztracené výměny na zem druhý míček. Chtěl tím donutit rozhodčího, aby nechal výměnu opakovat.

Neobvykle vysokou pokutu ATP odůvodnila tím, že se v Gastonově případě nejedná o první podobné provinění. "Podle letos zavedených pravidel se pokuty za nesportovní chování zvýší o 100 procent s každým prohřeškem během jedné sezony. Letos to bylo Gastonovo už čtvrté porušení pravidel," uvedla ATP.

Po odvolání byla bývalému 58. hráči světa pokuta snížena na 72 tisíc dolarů pod podmínkou, že se v příštích dvanácti měsících nedopustí podobného prohřešku.

Dvaadvacetiletý Gaston letos na odměnách na turnajích vydělal 121.712 dolarů. Minimálně 69.000 eur má jistých díky účasti v hlavní soutěži blížícího se Roland Garros.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.