Serie A - souhrn 36. kola: Juventus selhal v Empoli

19.05.2023, 22:47, aktualizováno 22.05.2023, 22:42
Komentáře a souhrny
Zklamaný Dušan Vlahovič (© AFP)

Neapol si poradila s Interem, jenž přišel o třetí místo na úkor Lazia, které vyhrálo v Udinese. Atalanta suverénně otočila zápas s Hellasem, který důležité záchranářské body neurval. Monza prožívá vynikající závěr a bodovala i na půdě Sassuola. Na konci první půle sice inkasovala, po změně stran ovšem dvakrát udeřila, naposledy v nastavení. AC Milán večer hladce předčil sestupující Sampdorii, naopak Juventus překvapivě nestačil na Empoli...

Empoli FC - Juventus FC 4:1

22.05.2023 20:45

Góly: 18. Francesco Caputo (pen.), 21. Sebastiano Luperto, 47. Francesco Caputo, 90+3. Roberto Piccoli - 85. Federico Chiesa

Empoli slaví velký úspěch, v pondělní dohrávce si totiž poradilo se samotným Juventusem! Senzační večer zastihl zejména veterána Ciccia Caputa coby autora dvou branek toskánského celku. Stará dáma našla odpověď jen jednou a to nestačilo.

Dle vypsaných kurzů jasný favorit z Turína potřeboval uspět. A to především proto, že zrovna v této chvíli moc pozitiv nezažíval. Jen krátce před výkopem se dozvěděl, že mu bylo znovu a tentokrát už definitivně odečteno deset bodů, čímž klesl na pozice mimo pohárovou Evropu. Zdánlivě to ale na hráče Bianconeri působilo přesně opačně. Od začátku se totiž na svého soupeře vrhli a jen za prvních 15 minut měli několik šancí.

Domácí brankář Vicario musel likvidovat jak šanci Areka Milika, tak posléze zakončení Filipa Kostiće. S oběma střelami si ovšem poradil. Hráči Staré dámy ho však nešetřili a pořádně ho rozhýbali. Další ránu si připsal Dušan Vlahović, který nejprve orazítkoval břevno a následně se Juventusu povedlo dostat míč za brankovou čáru. Jenže při tom využil ofsajdové pozice, a tak jeho branka nemohla platit.

A pak domácí tribuny vybuchly nadšením. Cambiaghi totiž při pokusu o dorážku vybojoval penaltu a zkušený veterán Francesco Caputo si poradil jak s jejím zahráváním, tak s brankářem Szczesnym! Jen o pouhé čtyři minuty později navíc polský brankář sice zneškodnil rohový kop a střelu Akpy Akpra, jenže na dorážku z úhlu od stopera Sebastiana Luperta už ani on nestačil. Jeho obrana ho opět nechala na holičkách.

Juventus se snažil o rychlou odpověď, avšak Bremer mířil nad břevno a se zakončením Vlahoviće si vybíhající brankář Vicario taky poradil. Trenér Allegri mohl mít v kabině plamenný proslov jakýkoli, každopádně jen tři minuty po změně stran Jean-Daniel Akpa Akpro našel jednoduchým centrem před bránou Francesca Caputa, jemuž se Gatti nevěnoval dostatečně přesvědčivě. Zkušený forvard proto skóroval a připsal si svou druhou dnešní trefu.

A na ni Stará dáma hledala odpověď velmi dlouho. Našla ji až pět minut před koncem utkání. Federicu Chiesovi se povedlo dostat vysoký míč pod kontrolu, zpracoval si ho na prsa a krásnou ranou překonal Vicaria. Nicméně poslední slovo měli opět domácí. V nastaveném čase utkání se k balónu dostal Roberto Piccoli a tvrdě vypálil. Nedal, ale jen o minutu později si přece vše vynahradil. A tentokrát už se po další chybě hostující defenzívy střelou do protipohybu polského brankáře Staré dámy prosadil.

Více informací k zápasu

AS Řím - Salernitana Calcio 2:2

22.05.2023 18:30

Góly: 47. Stephan El Shaarawy, 83. Nemanja Matić - 12. Antonio Candreva, 54. Boulaye Dia

Římané nakonec ve vypjatém utkání remizovali se Salernitanou, i když měli po většinu utkání namále a tahali za kratší konec. Salernitana dokázala skvěle těžit z několika chyb nesehraného AS, které tak v lize dál tápe.

AS Řím touží po kvalifikaci do Ligy mistrů, která by hodně pomohla poloprázdné klubové pokladně. A nechtěl spoléhat jen na vítězství v Evropské lize. Jenže jeho postavení v Serii A mu mnoho šancí nedává. Salernitana šla do utkání ve Věčném městě jako čerstvě zachráněný tým, aniž by pro to musela v rámci tohoto kola něco udělat. Na Olimpico měla navíc dobré vzpomínky.

A dnes pokračovala v obdobném stylu. Hodně pozměněná zahajovací sestava AS totiž nestíhala tempu Salernitany, která hrála jednoduše, rychle a efektivně. Římané naopak stále vraceli míč na stopery a obecně působili jako hokejová přesilovka v hodně slow motion režimu. Takže dvanáctá minuta je dost zaskočila. Coulibaly vyslal krásný lob za obranu AS, kam si naběhl jeho dřívější nepřítel Antonio Candreva. Ofsajd se nepískal, neb se na jeho hraně zapomněl El Shaarawy. Takže Candreva stačil píchnout do míče před Patríciem, a Salernitana tak vedla!

Na Římanech bylo znát, že se jim do útoku zas tak moc nechce a že jejich hlavním mottem je nezranit se před finále. Až ve druhé nastavené minutě Vlkům na chvíli svitla naděje. Jenže gól Rogera Ibañeze nebyl kvůli předchozí ruce uznán. Salernitana navíc hned poté zase vyvázla bez trestu, když VAR zkoumal další penaltovou situaci.

Do druhé půle nastoupil kapitán Lorenzo Pellegrini a jeho prezence se hned projevila. Jím kopnutý přímý volný kop totiž po Ochoově zákroku dopravil do sítě Stephan El Shaarawy! Nicméně následně AS chybovalo a do rozvrácené obrany zaplul útočník Boulaye Dia, který krásnou patičkou strhl vedení na stranu Salernitany!

Postupem času ale AS začalo přeci jen hrát důrazněji a za svou aktivitu byli Giallorossi odměněni. Sedm minut před koncem utkání totiž hostující obránci nedokázali odvrátit míč a střídající Nemanja Matić tvrdou ranou propálil všechno před sebou! Víc než bod si však dnes AS nezasloužilo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 0:1

21.05.2023 20:45

Góly: 61. Ciro Immobile (pen.)

Římané v nedělním utkání vyhráli a z Udine si odvezli hodně důležité tři body. Zajistil mu je Ciro Immobile, který se prosadil z penalty.

Lazio usilovalo dál o čtvrté místo, které by ho posunulo do příštího ročníku Ligy mistrů nehledě na výsledky jeho soupeřů. Situaci mělo ve svých rukách, ale potřebovalo dál sbírat body. Konec sezony se svěřencům trenéra Sarriho moc nedaří a dnes Biancocelesti cítili, že mají soupeře, jenž je v jejich silách. Udinese už prakticky o nic nejde a na utkání to bylo vidět. Laziu se od prvních minut dařilo dominovat.

První větší šanci jsme ale přesto viděli až po dvaceti minutách. Do té doby mířili nepřesně jako Lovrić, tak Immobile s Albertem. Právě Ciro Immobile ale ve dvacáté minutě hlavičkoval po centru z hloubi pole v dobré pozici a nebýt skvělého zákroku brankáře Silvestriho, asi by Lazio vedlo. Udinese minimálně ve střelbě za Laziem nezaostávalo o moc, vyslalo na Provedela tři střely, ale potřebovalo by víc přesnosti k úspěchu.

S balonem u nohy se dopředu hnal i Sergej Milinković-Savić, a i když o něj přišel, ještě ho před vápnem stihl nahrát na Luise Alberta. Rána zkušeného Španěla, který se pro Sarriho nakonec i přes počáteční výhrady stal nepostradatelným, ale zamířila těsně vedle šibenice. Jeho obstřel tedy nezafungoval a Lazio muselo na gól ještě čekat.

Dočkalo se po změně stran. Nejprve pálil nepřesně Immobile a následně ho podobně napodobil i Vecino. V 59. minutě už ale Lazio prolomilo smůlu. Adam Masina totiž fauloval Cira Immobileho ve vápně a sám faulovaný hráč si s následnou penaltou v klidu poradil - 1:0 pro Lazio. A protože Romagnoli pak trefil jen brankovou konstrukci, zůstalo už skóre neměnné.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Inter Milán 3:1

21.05.2023 18:00

Góly: 67. André Zambo Anguissa, 85. Giovanni Di Lorenzo, 90+5. Gianluca Gaetano - 82. Romelu Lukaku

Nedělní šlágr italské ligy zvládla lépe mistrovská Neapol. Partenopei nastříleli finalistovi letošní Ligy mistrů tři góly a ještě mu zkomplikovali umístění v první čtyřce. Nerazzurri tam sice dvě kola před koncem zůstávají, ale jejich náskok se ztenčil. Všechny góly padly až ve druhém poločase a důležitým mezníkem bylo vyloučení hostujícího Roberta Gagliardiniho.

Červená karta pro záložníka Nerazzurri zápas výrazně ovlivnila a oslabený Inter ve druhém poločase jako první inkasoval. Nutno také podotknout, že Simone Inzaghi nevsadil na osvědčenou sestavu a spoustu opor nechal odpočívat.

Na to se však historie ptát nebude. První poločas nabídl několik brankových příležitostí, ale žádná z nich se neujala. Ve 12. minutě zakončoval z dobré pozice Anguissa a Inter si mohl poprvé oddychnout. Za chvíli se Anguissa znovu přihlásil o slovo a stejně jako před tím těsně minul. Do třetice pak Osimhen hlavičkoval jen do připraveného Onany, což byla zároveň vůbec první registrovaná střela mezi tři tyče.

Domácí Neapol byla aktivnější, ale ne a ne se prosadit. Ve 33. minutě zkusil střihnout nůžkami nejlepší střelec tohoto ročníku Serie A Victor Osimhen, ale to důležité teprve přišlo. Roberto Gagliardini zajel do Anguissy a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Pro Inter to byla kardinální komplikace, ovšem v závěru poločasu mohl nečekaně udeřit, ale Romelu Lukaku trefil jen boční síť.

Stadion Diega Armanda Maradony se dočkal branek až po změně stran. Giovanni Di Lorenzo ještě z úhlu na Onanu nevyzrál, ale v 67. minutě se konečně dočkal André Anguissa. Záložník Partenopei se ve vápně otočil s balónem a přesnou koncovkou poslal Neapol do vedení.

Vedoucí branka zápasu pomohla a přestože hrál Inter v oslabení, pokusil se o vyrovnání. Dimarcův centr nadělal domácí obraně trable a Lukaku nestihl včas zareagovat. Na druhé straně neuspěl Raspadori a dokonce ani Simeone, protože Zieliński pro něj vybojoval balón nedovoleně.

Osm minut před koncem přišel pro Neapol šok, protože Interu se podařilo vyrovnat. Dimarco vybojoval na levé straně balón a okamžitě ho poslal do šestnáctky, kde Romelu Lukaku jen nastavil kopačku. Nicméně Nerazzurri se z vyrovnání dlouho neradovali a Giovanni Di Lorenzo fantastickou ranou do šibenice vrátil Partenopei vedení.

A brankám ještě nebyl konec. V nastaveném čase nejprve vyrazil Politanovu ránu Onana a dorážka Simeoneho skončila nad. Chvíli na to přišel kontr do otevřené obrany Interu a Gianluca Gaetano pečetil výhru Neapole třetí brankou. Neapol zvítězila 3:1 a zkomplikovala Interu cestu za Ligou mistrů. Nerazzurri mají sice pořád situaci ve svých rukou, ale musejí se v případě dalšího neúspěchu ohlížet.

Více informací k zápasu

Turín FC - ACF Fiorentina 1:1

21.05.2023 15:00

Góly: 66. Tonny Sanabria - 48. Luka Jović

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Turínem a Fiorentinou a vzhledem k umístění obou celků v tabulce to není žádné překvapení. Branky začaly padat až po změně stran a nejprve se prosadil hostující Luka Jović a po něm srovnal Antonio Sanabria.

První poločas se nesl ve velmi opatrném duchu. Nebyla ani jedna velká příležitost a tedy ani žádný gól. Především trenér Vincenzo Italiano obměnil oproti čtvrtečnímu zápasu v Basileji sestavu a na hře Fiorentiny to bylo znát. První pětačtyřicetiminutovka znamenala jednu velkou nudu.

Fiorentina, coby čerstvý finalista Konferenční ligy, udělala o přestávce změnu a druhý poločas byl přeci jenom živější. Ve 48. minutě měl dostatek času Kouamé a jeho centr našel přesně hlavu nehlídaného Luky Joviće. Srbský útočník poslal Violu do vedení a na tahu byli domácí. O akrobatické zakončení se neúspěšně pokusil Alessandro Buongiorno a až v 66. minutě se Granata dočkala. Buongiorno tentokrát poslal přízemí centr a tam odvedl skvělou práci Antonio Sanabria - 1:1. Zhruba půlhodinu před koncem se tak začínalo od začátku.

Nebyl však důvod se někam hnát. Oba aktéři dobře věděli, že o nic zásadního v tomto duelu nejde a podle toho také závěr vypadal. Turín bude i po tomto kole s Fiorentinou v tabulce sousedit.

Více informací k zápasu

US Lecce - Spezia Calcio 0:0

21.05.2023 12:30

Góly: -

Ryze záchranářský duel mezi US Lecce a Spezií skončil bezbrankovou remízou. Bod je pro oba týmy plusový a v tuto chvíli je drží mimo sestupové příčky. Dvě kola před koncem mají situaci ve svých rukou.

Remíza samozřejmě nepotěšila Veronu, která klesla na osmnáctou příčku. Radost nemají ani v Cremoně, protože osud tamního klubu byl zpečetěn.

Samotné utkání opravdu za moc nestálo a za devadesát minut šla pouze jedna střela na branku. Není tedy divu, že žádný gól nepadl. Taktikou svázané utkání nabídlo jen minimum šancí, z toho jedna se zrodila v prvním poločase po hlavičce Blina. Brankář nemusel zasahovat, stejně jako v 77. minutě po jiné hlavičce Nzoly.

K oživení mdlé hry nevedlo ani střídání a remíza evidentně vyhovovala oběma stranám. Jedinou střelu na branku vyslal Strefezza a opravdu nic dalšího už se na Via del Mare nestalo. Lecce i Spezia se ziskem bodu přiblížili záchraně a naopak do Serie B doprovodí Sampdorii také Cremonese.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 5:1

20.05.2023 20:45

Góly: 9. Rafael Leão, 23. Olivier Giroud, 29. Olivier Giroud (pen.), 63. Brahim Díaz, 68. Olivier Giroud - 20. Fabio Quagliarella

Jednoznačný průběh mělo večerní utkání mezi Milánem a Sampdorií. Loňský šampion zvítězil vysoko 5:1, a i po tomto kole tak zůstane na pátém místě. O všechny branky se postaral ofenzivní trojzubec Leão, Díaz a Giroud, který dokonce nastřílel hattrick. Jediný zásah janovského celku zařídil veterán Quagliarella.

Je to povinné vítězství, které by mohlo Milánu pomoci dostat se do formy. Situace Rossoneri je dvě kola před koncem nadále obtížná a klub by potřeboval zaváhání svých konkurentů, aby dosáhl na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Pokud jde o Sampdorii, její osud se naplnil dříve, zápas v Miláně nic nezměnil.

AC bylo po prohraném derby na kolenou, ale Stefano Pioli upozorňoval, že sezona ještě nekončí. A proti komu jinému se chytit, než proti rezignované Sampdorii. Námořníci začali špatně i na San Siru a velice brzy prohrávali, když efektní přihrávky Díaze využil utaženou placírkou k tyči Rafael Leão. Krátce předtím si zkoušel Theo Hernández vymodlit pokutový kop, ale VAR jeho přání nevyslyšel.

Každopádně hosté na trefu portugalského šikuly dokázali poměrně rychle odpovědět a po fantastickém průniku Zanoliho a zpětné přihrávce skóroval vůbec poprvé v této sezoně veterán Fabio Quagliarella. Někdejší italský reprezentant letos mimochodem oslavil své čtyřicáté narozeniny.

Jenže Sampdoria i tak nebyla v pohodě. A Milán si vzal vedení okamžitě zpět. Díaz načechral balón na malé vápno a tam dal hlavou na 2:1 Olivier Giroud. O chvíli později obrana Námořníků znovu hořela a po faulu na Leãa následoval pokutový kop, Olivier Giroud si přitom starosti nedělal a zvýšil na 3:1. Právě v tomto okamžiku se utkání na San Siru zlomilo.

Ještě v první půli mohl nejlepší střelec francouzské reprezentace všech dob zkompletovat hattrick, nicméně se dočkal až po změně stran. Nejprve v 63. minutě zvyšoval na 4:1 Brahim Díaz, a to po perfektní akci, vyšperkované Tonaliho přihrávkou před prázdnou branku. O pět minut později už svítilo na ukazateli skóre 5:1, protože Nuytinck neubránil Girouda, a ten konečně mohl zkompletovat hattrick. Mezitím Stefano Pioli využil střídání a na plac poslal čerstvé hráče.

Naprosto rezignovaný soupeř zvyšoval Milánu sebevědomí, které se mu bude příští týden na hřišti Juventusu hodit. To nabral i střídající Saelemaekers, jenže jeho dělovka zpoza šestnáctky ještě skončila vedle. Směrem dopředu nebyla Sampdoria vůbec vidět a Mike Maignan v brance Rossoneri byl takřka bez práce. Závěrečné minuty dávno rozhodnutého zápasu se již dohrávaly a stav 5:1 se nezměnil. I tak si AC Milán připsal nejvyšší vítězství v této sezoně. Sampdoria zůstane poslední a zřejmě se na tom do konce sezony nic nezmění.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 3:1

20.05.2023 18:00

Góly: 22. Davide Zappacosta, 53. Mario Pašalić, 62. Rasmus Højlund - 11. Darko Lazović

Roli favorita naplnila ve 36. kole Atalanta, která si poradila s Veronou 3:1. Tři body znamenají, že zůstává v kontaktu s evropskými poháry, zatímco hostující celek je zase o něco blíže sestupu do nižší soutěže. V dresu domácích postupně překonali brankáře Montipa Davide Zappacosta, Mario Pašalić a Luis Muriel. Jediný zásah Verony obstaral hned zkraje zápasu Marko Lazović.

V sobotu se v Gewiss Aréně potkaly týmy z opačných pólů tabulky. Atalanta stále bojuje o evropské poháry a Verona pro změnu o holé přežití. Favoritem byli Bergamaschi a tuto úlohu do puntíku splnili.

Začátek však neprobíhal podle jejich plánu a Gasperiniho družina brzy inkasovala první gól. Marko Lazović dostal přihrávku do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Sportiella. To vše už po jedenácti minutách. Atalanta tak byla nucena hned na začátku sešlápnout plyn a přineslo to výsledek. Ve 22. minutě si na hranici šestnáctky vyměnili balón Davide Zappacosta s Luisem Murielem a prvně jmenovaný utaženou střelou k tyči srovnal na 1:1.

Atalanta měla následně velkou územní převahu, nicméně do konce poločasu už se střelecky neprosadila, a fanoušci Orobici si tak museli počkat až po změně stran. Hned v 53. minutě Mario Pašalić presoval brankáře Montipá, ten hrubě chyboval, ztratil balón a chorvatský záložník to nemilosrdně trestal. Za chvíli Atalanta přidala i třetí gól a pevně převzala otěže zápasu do svých rukou. Rasmus Hojlund si udělal ze střední vzdálenosti prostor ke střele a k tyčce nedal Montipovi šanci.

Do konce utkání ještě zbývala půlhodina, jenže otřesená Verona už to měla proti Atalantě hodně složité. Osm minut před koncem si vybrala i porci smůly, protože Sulemanova technická střela zatřásla břevnem. Za chvíli vyrobili domácí k překvapení všech velkou chybu a jen s velkým štěstím pro Atalantu ji nepotrestal Gaich. V 89. minutě zase neproměnil obrovskou příležitost Éderson da Silva, a konečný stav 3:1 pro domácí už se tedy nezměnil.

Více informací k zápasu

US Cremonese - Bologna FC 1:5

20.05.2023 15:00

Góly: 90+1. Daniel Ciofani - 14. Marko Arnautović, 27. Lewis Ferguson, 45+1. Stefan Posch, 63. Riccardo Orsolini, 80. Nicola Sansone

V Serii A se rýsuje druhý sestupující. Po Sampdorii jím s velkou pravděpodobností bude Cremonese, které před vlastními diváky absolutně selhalo a s Boloňou prohrálo 1:5. Nováčkovi zbývá dohrát dva zápasy, přičemž na nesestupové pozice ztrácí šest bodů.

Cremonese pomůže už jen zázrak. Domácí fotbalisté přitom v posledních kolech předváděli dobré výkony a obrat o body dokázali i AC Milán, jenomže proti Boloni bylo od začátku všechno špatně.

Už ve 14. minutě dostal přespříliš prostoru Musa Barrow a jeho polostřílený centr zasáhl na malém vápně hlavou Marko Arnautović. Rychlé vedení Rossoblu ještě navýšili, když propadlý balón dostal za brankářova záda Lewis Ferguson. Hosté se dostali do naprostého laufu a na hřišti dominovali. Brankář Carnesecchi vytáhl ve 36. minutě Domínguezovu ránu a stejně si vedl i vzápětí po dělovce Orsoliniho. Hra Cremony neexistovala a Boloňa v závěru prvního poločasu přidala třetí gól. Stefan Posch si naskočil na rohový kop a utkání de facto rozhodl.

Historie fotbalu samozřejmě zná obraty z nepříznivého výsledku 0:3, ale tohle nebyl tento případ. Boloňa totiž dál dominovala. Cremona sice reklamovala Bonifaziho hru ramenem jako prohřešek proti pravidlům, ale penalty se nedočkala. Místo toho přišla v 62. minutě už čtvrtá branka. Riccardo Orsolini postupoval sám na brankáře, udělal mu hokejový blafák a neomylně zakončil - 4:0.

Cremonese bylo na ručník, ovšem rozhodlo se nevzdat a mělo své příležitosti. Skorupski musel v 70. minutě nadvakrát zasahovat a rovněž Carnesecchi měl o práci postaráno. V 73. minutě měli domácí šanci na zmírnění výsledku, protože Orsolini uviděl za ostrý faul druhou žlutou kartu a Boloňa šla do oslabení.

I v převaze však Cremonese kapitulovalo. Nicola Sansone potrestal rychlý kontr pátou brankou a debakl byl ještě zvýrazněn. Alespoň čestného úspěchu se domácí dočkali v nastaveném čase. Po standardní situaci se balón odrazil na kopačku Daniela Ciofaniho a ten tvrdou ranou udělal za zápasem tečku.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Monza Brianza 1:2

19.05.2023 20:45

Góly: 45+6. Domenico Berardi (pen.) - 60. Patrick Ciurria, 90+3. Matteo Pessina

Páteční předehrávka přinesla další výhru nováčka z Monzy a jako klíčové se ukázalo být vyloučení domácího Ruana. Početní převahu využili hosté až v nastaveném čase brankou Mattea Pessiny.

Oba celky vstoupily do zápasu poměrně opatrně a žádné větší šance k vidění nebyly. Ve 24. minutě došlo na první zajímavý okamžik, kdy to nejprve vypadalo na pokutový kop za hraní rukou, nicméně celé akci předcházel ofsajd a Sassuolo tak mělo smůlu. Alespoň prozatím. Před koncem prvního poločasu totiž zahrál ve vápně rukou Izzo a tentokrát tomu žádný ofsajd nepředcházel. Už v nastaveném čase se postavil k penaltě zkušený Domenico Berardi a Sassuolo vedlo 1:0.

Druhý poločas byl z obou stran svižnější a rodily se i šance. V 60. minutě se povedlo Monze vyrovnat, když nikým neobsazený Patrick Ciurria dostal zpětnou přihrávku a ranou pod břevno nedal Consiglimu šanci. To byla první komplikace pro Neroverdi a další následovala o osm minut později. Ruan šel do skluzu a po faulu na Motu uviděl druhou žlutou kartu.

Početní výhodu mohla Monza okamžitě využít, ale střelu Ciurrii tentokrát Consigli fantasticky vyrazil. V 81. minutě šlo do akce zase video, aby přezkoumalo další hraní rukou, ale Ferrari se nedovoleného přestupku nedopustil. Už to vypadalo, že si oba celky připíší po bodu, když v nastaveném čase Monza udeřila a využila tak početní převahy. Chvíli po gólu na 2:1 se ještě hrálo, ale Sassuolo už vyrovnat nedokázalo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
36
27
5
4
73 : 26
86
2
SS Lazio
36
20
8
8
55 : 28
68
3
Inter Milán
36
21
3
12
67 : 40
66
4
AC Milán
36
18
10
8
60 : 42
64
5
Atalanta Bergamo
36
18
7
11
59 : 43
61
6
AS Řím
36
17
9
10
47 : 35
60
7
Juventus FC
36
21
6
9
55 : 32
59
8
AC Monza Brianza
36
14
10
12
46 : 46
52
9
ACF Fiorentina
36
13
11
12
48 : 41
50
10
Bologna FC
36
13
11
12
48 : 45
50
11
Turín FC
36
13
11
12
38 : 40
50
12
Udinese Calcio
36
11
13
12
45 : 44
46
13
US Sassuolo
36
12
8
16
44 : 56
44
14
Empoli FC
36
10
12
14
36 : 46
42
15
Salernitana Calcio
36
8
15
13
45 : 58
39
16
US Lecce
36
7
12
17
30 : 43
33
17
Spezia Calcio
36
6
13
17
30 : 56
31
18
Hellas Verona
36
7
9
20
29 : 55
30
19
US Cremonese
36
4
12
20
32 : 66
24
20
UC Sampdoria
36
3
9
24
22 : 67
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
LesyJePan

Posledný výherný zápas ktory som videl bol 12.aprila - 1:0 proti Neapolu. Odvtedy som nevidel len zápasy proti Lecce, Laziu a včera proti Sampe. Náhoda? Nemyslím, do konca sezóny už furbal vypúšťam

Reagovat
10

s Juve se snad koukneš, ne?

Reagovat
LesyJePan

Presne vtedy som vo Florencii skôr sa rysuje zápas domácich s AS

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Přijde mi, že je tady Monza trošku nedoceněná.

Na to, že za posledních 20 zápasů udělali stejně bodů jako Inter a bez těch prvních 6 zápasů sezony, který potřebovali na tu aklimatizaci a udělali 1 bod, by byli na 5. místě před AS a AC, 6 bodů od LM.

Navíc je to tým s nejvíc Italama sestavě, 70% všech minut odehráno Italama. Pro srovnání druhý Empoli už jen 51%, Juventus 31%, Neapol 24%, AC jen 16%. Nejméně Torino s 13%. Pokud by se počítali jen góly Italů, tak je Monza první v tabulce s velkým náskokem.

Silvio do toho dal prachy, ale takových už bylo. Galliani skoro v 80 letech pořád umí.

Reagovat
Maritazzi

Jedna věc je Galliani, druhá věc je Palladino, kterej dal dohromady spoustu nových hráčů během takhle krátký doby, bez nějakých relevantních zkušeností. On, Dionisi, Motta, Zanetti nebo pochopitelně De Zerbi, pokud ho někdo zvládne přivést zpátky jsou pro mě nějaký naděje toho, že by calcio mohlo zachytit trend toho, jak se hraje fotbal ve světě. Výsledky jejich týmů i proti silnějším a způsob, jakým toho dosahují mi přijde, že dokáže nastavit zrcadlo těm bohatším / úspěšnějším týmům.

Reagovat
10

Taky už se o něm reálně spekuluje jako o trenérovi Juve, chytil se neuvěřitelně.

S trenérama souhlasím, až na toho Dionisiho, už jen ve srovnání s Palladinem imho úplně propadá jak výsledkově, tak herně. A to má imho lepší tým, minulou sezonu výrazně lepší.

Ale může se to u něj otočit, podobně jako v případě Motty.

Reagovat
Truffaldino

Dionisi mi zatím přijde příšerný, Sassuolo je koncepční tým, což je dle mě důvod, proč ho ještě nevyhodili. Ve většině klubů SA by již byl odvolaný, některé kluby by to zvládly i několikrát. U Motty mám otazník, Bologna nemá vůbec špatný tým, jeho Spezia mi přišla taková nijaká a Janov byl možná to nejhorší, co jsem kdy v Itálii viděl. Ale nikoho z nich rozhodně nezatracuji, i trenéři se musí rozvíjet a někomu to bude trvat řadu let. Jinak Motta je momentálně asi favoritem na místo v Neapoli.

Co se oné naděje týče, pár let zpátky tu byl EDF, který měl jistou optikou našlápnuto dál než výše zmínění, Filippo také vypadal, že rychle půjde ve stopách bráchy, ale angažmá v prvé lize se mu nepovedlo, rovnako Oddo se stal trenérem pro SB, svého času opěvovaný Motella s Giampaolim, Stankovič hrál s Červenou Hvězdou skvěle, s Dorii se mu ale nevede. Stramma vyhrál předchůdce juniorské ligu mistrů, nakonec bych zmínil i Di Matteo, jakožto Itala, byť spíše patří po bok Nevilla a spol.

Ale z druhé strany, Simone je v tomto ohledu jasnou jedničkou, uspěl v Laziu a rovněž v Interu předvádí zajímavé věci, loni dva body od titulu, letos finále LM. Zmíněný De Zerbi má třetí úspěšné angažmá. Gattuso si prošel několika štacemi a taky nezklamal, Italiano nám s Fiore ukazuje určité své limity, ale do dané kategorie již patří.

Ostatní nám teprve musí ukázat, zda dokáží opakovat výsledky po více let, ač už to jsou tebou zmínění Zanetti, Motta, Palladino, či další jako např. Sottil, Pirlo, Tudor. Pro SA resp. celý systém italského fotbalu je důležité, že se netočí neustále ta samá neúspěšná jména, ale šanci dostávají nové tváře. V podstatě všichni velcí hráči bývalých let, kteří se rozhodnou/li přejít na trenérskou dráhu šanci dostanou, ať to byl Pirlo, DDR začal jako asistent Manciniho, teď dostal Spal a dostane i další, Gillardino si taky odbyl premiéru v SA, zbytek už to je jen na nich. Ale nehledal bych v tom něco více, něco co by být mohlo, nicméně stále ještě není, jako to bylo v případě nedávného oslavného článku na italský fotbal tady na EF. Trend dávat šanci novým tvářím zde dle mě již nějakou dobu je, časem uvidíme, zdali se další úspěšná hráčská generace stane i tou trenérskou. Zajímavé nicméně je, v kolika letech někteří lodivodi dosáhnou svého vrcholu, tím především myslím římské trenérské legendy Spalla s Ranierim

Reagovat
10

Bologna byla na hraně toho posunu nahoru dlouho, ale zároveň se to dlouho nedařilo. Prolomil to až Motta, kterej byl v těch předchozích angažmá vyloženě trapnej, jak píšeš.

Já furt přemýšlím o tom, jestli se role trenérů trošku nepřeceňuje. Sebelepší trenér nepohne s tím, když je tým špatně sestaven, je tam problémová atmosféra, hráči jsou bez motivace atd. Třeba De Zerbi si skvěle vybral kluby, přesně stavěný pro jeho hru, kdyby šel do Juve, tak by v současný situaci, s tím složením a atmosférou kolem klubu pravděpodobně úplně vyhořel.

Jinak Gilardino si premiéru v SA teprve odbyde příští rok.

Reagovat
Kaka14

Hádam príde ešte Ibra a rozehraje sa budúcu sezónu …

Reagovat
GEGE

Reagovat
Eldarion

starí mafoši to ešte vedia

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Salfovic

Dostali ten autobus s kurvama ?

Reagovat
10

očividně jo, all you can eat, season pass

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

*Season puss

Reagovat
Largo

Reagovat
zurix_new

Tak jo, pojďme to klasicky ještě zdramatizovat...

Reagovat
CubONE

Tak vyzera to na Juve -12 nakoniec?

Reagovat
10

Ano, je to nejčastější spekulace, protože vidí, že by 9 bodů nestačilo. Teď si můžou dovolit protáhnout i ten trest za platy, aby ovlivnili i příští sezonu

Reagovat
Rudy

9 nebo 12, je to jedno. DNA Juventusu zustane porad stejne. Vyrazeni do Serie B se jaksi minulo ucinkem a zpet do starych znamych koleji.

Reagovat
10

drž p*ču

Reagovat
Rudy

kolego, to je realita a ostuda Serie A

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Largo

Prý 11

Reagovat
10

počkají na zítra, až podle výsledku dneska večer

Reagovat
Salfovic

Nebo to bude klouzavej trest.

Reagovat
Kaka14

Nakoniec -10 bodov ….

Reagovat
M11

Gratulace Empoli..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole... Člověk po delší době jeden zápas vynechá a takovej debakl Nejdřív jsem myslel, že je to překlep, že to jsme my 4:1 vyhráli, ale napodruhý koukám, že ne, že to maj správně

Reagovat
DelPiero137

Ze Elkmana toto cele netrapi. Ja by som sa neovladol, v satni prefackal takmer kazdeho. Ale vsetko je na dobrej ceste

Reagovat
10
Reagovat
DelPiero137

No tvl, taketo nieco tu chybalo. Zruinovat vsetko Talianske co niekto vybudoval.

Reagovat
10
Reagovat
Zark

Henderson víc takových, aby to těm primadonám připomínali každý zápas

Reagovat
10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele