Nový stupeň brutality. Korejský sci-fi horor Project Wolf Hunting spotřeboval přes dvě tuny umělé krve

Foto: The Contents ON

Korejská tvorba zažívá skvělé časy na Netflixu, výborné korejské tituly ale přicházejí také do kin. Nadmíru chválený sci-fi horor Project Wolf Hunting sice o českou distribuci ani nezavadil, přesto jste o něm možná už slyšeli. Splatter z roku 2022 přinesl naprosto nový stupeň brutality, tvůrci tohoto počinu o něm prozradili, že během natáčení spotřebovali dvě a půl tuny umělé krve. Trailer slibuje bezkonkurenčně krvavý mix akce, hororu a neutuchající zábavy.

Poté, co vydání zločinců z Manily překazil sebevražedný útok na letišti, se úředníci rozhodli, že další skupina zločinců bude přepravena po moři. Pod přísnou ozbrojenou ochranou se nebezpeční trestanci na palubě nákladní lodi spojí v koordinovaném pokusu o útěk, který brzy přeroste v krvavou vzpouru. Když však uprchlíci pokračují v brutálním tažení teroru, brzy zjistí, že ani ti nejzarputilejší z nich nejsou v bezpečí před hrůzou, kterou nevědomky rozpoutali v podpalubí.

Project Wolf Hunting, který se na RottenTomatoes chlubí nadšenými recenzemi (88 procent a přes 40 hodnocení) měl světovou premiéru již loni v září na festivalu v Torontu, odkud rovnou putoval také do jihokorejských kin. V únoru 2023 se snímek objevil v digitální podobě, Česká republika se ale oficiálnímu uvedení zatím vyhýbá. To nicméně nezabránilo více jak třem stovkám divákům, aby film ohodnotilo na Česko-slovenské filmové databázi (prozatím 61 procent). Film je v současné době dostupný na americké streamovací službě Screambox.

Foto: The Contents ON
Foto: The Contents ON