Řeka běžecké radosti zaplaví Ústí nad Labem. ČEZ RunTour přivítá na startu přes dva tisíce běžců!
Foto: Beepic
Co se chystá

Ústí nad Labem – Nechte se unést proudem běžecké pohody při ČEZ RunTour v Ústí nad Labem. Závod oblíbeného rodinného seriálu se uskuteční na severu Čech v sobotu 27. května, kdy se přes dvě tisícovky běžců přesvědčí o tom, že #JERADOSTBĚŽET. Chybět by mezi nimi neměli ani maratonský mistr republiky Vít Pavlišta nebo mistryně světa v boxu Fabiana Bytyqi.

Ústí nad Labem přivítá už čtvrtý letošní závod seriálu ČEZ RunTour, čímž se aktuální sezona tohoto populárního rodinného seriálu dostane do své poloviny. Stejně jako při závodech v Českých Budějovicích, Kopřivnici a Brně bude i tentokrát platit, že trať závodu zavede běžce na ta nejkrásnější místa dané lokality.

Na severu Čech to bude platit už od samotného startu. První metry závodu totiž běžci absolvují ve stínu novogotického kostela Nanebevzetí Panny Marie. Na dalších kilometrech překonají Labe po mostě Dr. Edvarda Beneše a podél řeky zamíří až pod hrad Střekov, který se řadí k nejobdivovanějším památkám Ústeckého kraje. Závod jim zpestří také výhled na zámeček Větruše, ke kterému se mohou po závodě vydat lanovkou – ta mimochodem zdobí nádhernou kovovou medaili, kterou si v cíli pověsí na krk všichni běžci, kteří závod dokončí.

Jako první proběhnou cílovou branou účastníci rodinného běhu na 3 km, který už je vyprodaný. „Kapacita se ale velmi rychle plní také u závodů PUMA RUN 5 KM a ČEZ RUN 10 KM, proto předpokládáme, že ještě před závodem bude vyprodáno,“ říká Nikola Gunišová, ředitelka seriálu ČEZ RunTour, kterou těší vysoký zájem o ústecký závod. Součástí programu bude také štafetový závod, který je letošní novinkou: uskuteční se na 10km trati, kterou si rozdělí dvou a čtyřčlenné týmy.

Kapacita není omezena pouze v případě dětských Lupilu běhů na 500 a 1 000 metrů. Děti se tak mohou registrovat i v den závodu – v cíli na ně bude čekat velký maskot v podobě tučňáka a také účastnická medaile na památku. „Až děti doběhnou, můžou si další zábavu užít v dětském koutku s hlídáním, zatímco vy se postavíte na start svého vlastního závodu,“ dává všem rodičům zajímavý tip Nikola.

Ovládněte stav flow

Už jste slyšeli o stavu flow? Při něm se sportovci dostávají do stavu, kdy jejich mysl plyne klidně a nerušeně, podobně jako proud Labe. Jsou soustředění, ale přitom uvolnění. Jsou zaměření na jeden cíl, kterého chtějí dosáhnout, aniž by je svazoval stres nebo úzkost. Účastníci ČEZ RunTour v Ústí nad Labem se v rámci doprovodného programu naučí, jak se do tohoto stavu dostat. Budou ho tak moci využít nejen při sportu, ale třeba i v práci nebo při studiu. „Chtěli jsme, aby si RunTouráci přenesli pohodu a radost z našich závodů také do svých životů, proto jsme se rozhodli, že tématem celé této sezony bude duševní zdraví a pro každý závod jsme připravili jedno speciální téma z této oblasti,“ vysvětluje Nikola.

Další zajímavé zážitky budou čekat na všechny běžce, jejich doprovod i fanoušky na Kostelním náměstí, kde bude připraveno nabité zázemí s vynikajícím jídlem z LIDL menu, masážemi od Alpy a Nadace Leontinka, tejpováním od Rozběháme Česko nebo stánkem PUMA, kde se mohou pokusit vyhrát nové běžecké boty. Dobít energii před závodem i po něm mohou v relaxační O2 zóně.

Poběžte na pomoc dětem

Účastníci závodů ČEZ RunTour neběhají jen pro sebe, ale svým tréninkem a závoděním zároveň pomáhají dobré věci. Nejenže padesát korun z každého startovného putuje už řadu let na konto Nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým mladým lidem, ale zároveň absolvují své sportovní aktivity s aplikací EPP Pomáhej pohybem. „V této mobilní aplikaci získávají uživatelé body za své pohybové aktivity, třeba i za chůzi nebo jízdu na kolečkových bruslích. Tyto body pak mohou přidělovat vybraným charitativním projektům a Nadace ČEZ následně za tyto body posílá skutečné finanční prostředky,“ vysvětluje Nikola. „Pro každý závod vybíráme společně s Nadací ČEZ dětský domov v kraji, ve kterém se závod koná. V Ústí nad Labem to bude Dětský domov Střekov Ústí nad Labem. Peníze tak putují na pomoc dětem v těžké situaci. Moc děkujeme všem, kteří s námi takto sportují a pomáhají.“

Více informací o ústeckém závodě i celé letošní sezoně ČEZ RunTour najdete na webu www.run-tour.cz.

O ČEZ RunTour

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru