Na p*d pocit, líčí Lantoši. Slováci musejí čekat a fandit, dají na sebe červené kříže?

Foto: Markéta Křížová

23. května 2023, 15:00

Adam Bagar

(RIGA, od našeho zpravodaje) Hokejisté Slovenska zvládli své závěrečné vystoupení ve skupině, Nory porazili hladce 4:1, ale ani to jim nemusí stačit k postupu do čtvrtfinále...

Naši sousedé si stejně jako se Slovinci nemohli dovolit jakoukoliv ztrátu, aby se udrželi ve hře o postup do play off. „V hlavě to samozřejmě je, ale jsme profíci. Nesmíte si to připustit, je potřeba na ledě odvést maximum,“ líčí liberecký obránce Michal Ivan.

Slováci skvěle začali, už v 16. minutě vedli 3:0 a poprvé na turnaji odehráli vcelku poklidné utkání. „Myslím, že se nám konečně podařilo hrát naši hru a zápas jsme kontrolovali. Jenom škoda, že jsme ještě nepřidali více branek,“ dodává Ivan po vítězství 4:1.

Slováci se tak bodově dotáhli na Lotyše, se kterými mají lepší vzájemný zápas. Domácí tým však ještě čeká večerní partie se Švýcarskem a i zisk bodu jej posune do čtvrtfinále právě na úkor družiny Craiga Ramsayho. „Na p*d pocit,“ přiznává Róbert Lantoši.

„Určitě je přijdeme podpořit na stadion. Ve švýcarských dresech zrovna ne, ale možná na sebe dáme nějaké červené kříže.“

Nejen on bude fandit Švýcarům, kteří ještě neztratili ani bod a už s přestihem ovládli dění v Rize. „Určitě je přijdeme podpořit na stadion. Ve švýcarských dresech zrovna ne, ale možná na sebe dáme nějaké červené kříže,“ usmívá se útočník Mladé Boleslavi.

Slováci si příliš nepřipouštějí, že by jeden z velkých favoritů na zlato mohl v úterý večer zaváhat. „Samozřejmě věříme, že to Švýcaři zvládnou,“ shodují se Ivan s Lantošim.

„Bohužel jsme taková mentalita, že kdyby Slovinci a Kazaši měli na sobě kanadský dres, tak hrajeme úplně jinak. Nevím, čím to je.“

Slovensko pořádně potrápilo Čechy, Kanaďany i Švýcary, přesto může skončit před branami vyřazovacích bojů. Situaci ve skupině si zkomplikovalo blamáží s Kazachstánem – překvapivě mu podlehlo 3:4 po nájezdech, když v závěru zachraňovalo aspoň bod.

„Měli jsme turnaj dobře rozehraný, první tři utkání jsme hráli hodně kvalitně, ale pak přišel pokles. Bohužel jsme taková mentalita, že kdyby Slovinci a Kazaši měli na sobě kanadský dres, tak hrajeme úplně jinak. Nevím, čím to je,“ krčí rameny Lantoši.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz