Rodina Jany Poláškové už téměř ani nedoufala, že milovaná srnka znovu přijde. Když se před dvěma týdny z nenadání přece jen objevila, bylo to úžasné překvapení! O to větší, že Mamánek přišla s »outěžkem«. Hned ze začátku bylo jasné, že srnka je březí a domů se vrátila jako do známého místa.  „Mamanek se tady cítí v bezpečí, a proto chtěl své potomky porodit tam, kde je jeho domov," je přesvědčena Jana Polášková.

Ještě před tím, než srnčí dvojčátka přišla na svět, si jejich maminka užila rozmazlování a lásku své lidské rodiny. Pochutnávala si na salátu z ovoce a zeleniny a křupala kukuřičné lupínky. Mazlení a hlazení nekončilo, každý srneččin krok navíc bedlivě hlídali pejsci Jany Poláškové. A když byla náhodou dlouhá chvíle, k zábavě Mamánkovi postačila zahrada a obyčejná papírová taška! 

Kilová srnčátka

Poslední chvíle před porodem už ale budoucí maminka s kulatým břichem polehávala a bylo jasné, že se schyluje k důležitému okamžiku. „Srnčí holčička a kluk přišli na svět v neděli. Na začínající porod nás upozornil náš pes Arčibald,který byl celou dobu u porodu.Tak jako já s dcerou," popsala majitelka Mamánka.

„Miminka váží necelé kilo a jsou prohlédnuta veterinářem, který byl po celou dobu porodu na příjmu, kdyby byla nějaká komplikace," dodává Jana Polášková s tím, že srnčí slečna dostala jméno Katty a srnečkovi jméno teprve vybírají.

 

Video
Video se připravuje ...

Pejsek Arčibald se stará o čerstvě narozené mládě srny. 

Fotogalerie
39 fotografií