TOP 7 videoklipů týdne: Škwor je sobě věrnej, Marek Ztracený plní slib fanouškům a Foo Fighters představili nového bubeníka

Vydáno 23.05.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Hudební scéna se připravuje na letní sezónu a představuje fanouškům singly, které by je následujícími měsíci mohly provázet v rádiích. Marek Ztracený písní Stále věřím láká na koncerty v Edenu, Škwor pak příznivcům posílají první singl z chystané desky k pětadvaceti letům na scéně. John Wolfhooker jsou plní nostalgie, KOFE-IN spolupracovali s Kaczi a Mirek Kemel navazuje na písničkářskou tvorbu. Ze Slovenska se ozývá Tublatanka, která slaví čtyřicet let a z Ameriky nám novou skladbu posílají Foo Fighters. Ti zároveň potvrdili, že jejich novým bubeníkem se stává Josh Freese.

TOP 7 videoklipů týdne: Škwor je sobě věrnej, Marek Ztracený plní slib fanouškům a Foo Fighters představili nového bubeníka TOP 7 videoklipů týdne: Škwor je sobě věrnej, Marek Ztracený plní slib fanouškům a Foo Fighters představili nového bubeníka

Škwor slaví 25 let na scéně

Škwor letos opravdu nezahálí! Slaví pětadvacet let a chystá také nové, v pořadí už jedenácté album. To předznamenává píseň Sobě věrnej, kterou doprovází úderný videoklip. „Vydání prvního singlu z nové desky je vždycky svým způsobem začátkem něčeho nového. Myslím si, že kapela a její tvorba by se měla posouvat, a to se nám, doufejme, na naší novince podařilo. Bude to však stále starý dobrý Škwor tak, jak ho znáte. Píseň Sobě věrnej jsme se rozhodli vydat jako první právě proto, že na nás od začátku působila jako typicky ‚škwoří' song. Chtěli jsme tak fanouškům otevřít cestu k nové desce něčím, co velmi dobře znají. Paradoxně tato píseň vznikala až mezi posledními," komentuje frontman Petr Hrdlička.

Videoklip vznikl pod taktovkou Michala Skořepy. „V klipu, jehož scénář jde tentokrát za námi, jsme myšlenku textu trochu rozvinuli a posunuli významově dál. V podstatě se jedná o souboj člověka se sebou samým, což v životě občas bývá to nejtěžší," říká kapela.

Foo Fighters vydali druhý singl z chystaného alba

Foo Fighters vydají už v červnu první desku po smrti Taylora Hawkinse. Jmenovat se bude But Here We Are a její součástí bude i novinka Under You. Ta se dočkala lyric videa, plnohodnotné videoklipy po skonu bubeníka zatím sestava fanouškům nenabídla. Potvrdila však, že za bicí se nově usadí Josh Freese, který hrál v minulosti s Guns N' Roses, Lanou Del Rey nebo Nine Inch Nails. S kapelou vyrazí také na letní turné.

Marek Ztracený stále věří

Marka Ztraceného čeká už za necelý měsíc trojice vyprodaných koncertů v Edenu. Fanouškům krátí chvíle čekání písní Stále věřím a plní tak zároveň slib, který jim dal. "Není náhoda, že tahle písnička je o snech a o životě. Myslím, že se jak tématem, tak zvukem hodí k tomu, co právě prožívám a myslím, že by se v ní publikum mohlo najít stejně jako já. Zpívám v ní o tom, že se sny skutečně plní, ale občas trochu jinak, než si člověk představuje, ale i tak je to hezký," uvádí Ztracený, který si plánuje dát od koncertování pauzu.

VIDEOROZHOVOR | Marek Ztracený: Ve hře byl i čtvrtý koncert v Edenu

John Wolfhooker jsou plní nostalgie

John Wolfhooker zvou fanoušky do světa plného emocí. Nostalgická skladba Paper Hearts je popovější a melodičtější než předchozí singl The New Past. Symbolem videoklipu jsou květiny, které mají podtrhnout jemnost skladby. Režii si vzala na starosti Alexandra Hrášková, bubeník Adrian Janeček se pak postaral o postprodukci. Naživo píseň poprvé zazní v koncertě v pražském Paláci Akropolis 31. května.

VIDEO: John Wolfhooker se ve skladbě Cobalt Blue vrací k metalcorovým kořenům

KOFE-IN v duetu s Kaczi

KOFE-IN vydává nové album KFN a společně s ním i videoklip k singlu Nalézám tě ve stopách. Na něm kapela spolupracovala s písničkářkou Kaczi. Pro realizaci nového videoklipu KOFE-IN k písni Nalézám tě ve stopách oslovil produkční tým Czech vibes. Píseň samotná v sobě nese pozitivní energii a od počátku kapela věděla, že chce, aby se videoklip točil v exteriéru, konkrétně v některé z krásných přírodních scenérií Čech.

Tublatanka slaví čtyřicet let

Legendární Tublatanta slaví čtyřicet let na scéně. K výročí vyrazila na turné Dobrí priatelia, na kterém vznikl i videoklip k aktuálnímu singlu Rieka života. Jde o rockovou baladu, jež složil basák Juraj Topor, text napsala Mirka Ďurindová. Natáčelo se pak v kulturním domě v Topolčanech. „Na pódiu i mezi publikem jsme rozestavili množství kamer a z natočeného koncertu Jozef Žitňanský sestříhal velmi sugestivní klip tak, aby se hodil k náladě písně,“ uvedl Topor.

Mirek Kemel láká na připravované album

Oči pod ledem je název nové poetické písně Mirka Kemela. První skladba z připravovaného alba navazuje na poslední písničkářskou tvorbu známého karikaturisty, který oslaví letošní jubileum velkým koncertem 19. října v pražském Paláci Akropolis. Videoklip ke skladbě natočil bubeník a občasný Mirkův spoluhráč Miloš Dvořáček.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Ondřej Pýcha, Romana Kovacz,
Témata: Foo Fighters, Marek Ztracený, John Wolfhooker, Škwor, KOFE-IN, Tublatanka, Mirek Kemel

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít