Mezinárodní letenky - kde sehnat ty nejlevnější?

Zahraniční pracovní cesta nebo cesta na dovolenou - jednu věc mají společnou. Pokud je hradíte z vlastní kapsy, chcete sehnat ty nejlevnější letenky. Pár rad, jak se k takovým dostat, najdete na následujících řádcích.

Není letenka jako letenka

Letenka. Doklad, se kterým vás pustí na letadla a nechají letět do vaší cílové destinace. Že by měla stát vždycky stejně? Tak to chyba lávky! Jistě, do business class vyjde o něco dráž než ta standardní. Jenže to není vše, co tvoří rozdíly v cenách letenek. Překvapit vás mohou třeba různé služby, které cena letenky zahrnuje. Letištní poplatky, velikost palubního zavazadla a další eventuality mohou značně ovlivnit to, kolik zaplatíte.

A velký vliv na zaplacenou částku má i termín vašeho letu. Sháníte jej na poslední chvíli? Asi si připlatíte. Potřebujete letět v době dovolených nebo nějaké významné události? Taky sáhnete hlouběji do kapsy. A to ještě nebyla řeč o tom, že různé letecké společnosti mají různě nastavenou cenovou politiku a stejný let u dvou různých dopravců stojí obvykle různé částky.

Doba internetových vyhledávačů

Jak se v tom všem tedy vyznat? Jak jste z předchozích řádků asi pochopili, sáhnout po první nabídce, která se vám namane, asi není tím nejrozumnějším řešením. Naštěstí žijeme v době moderních technologií, a tak vám nehrozí sáhodlouhé návštěvy poboček různých leteckých společností. Dnes je vše na internetu a letenky jakbysmet.

Takže otevřít prohlížeč a prozkoušet vyhledávač heslem zahrnujícím slovo letenka a vaši cílovou destinaci? Jen si to zkuste. Pravděpodobně se před vámi objeví záplava všemožných nabídek, ve které se jen stěží zorientujete. Najít tu nejlevnější nabídku mezi tisíci výsledků se rovná výhře v loterii. Tohle že je ten pokrok?

Klasický internetový vyhledávač tedy k vyhledávání těch nejlevnějších letenek není tou nejšikovnější internetovou vychytávkou. Pokud ovšem budete mít štěstí a ve výsledcích vyhledávání najdete odkaz https://www.esky.cz/letenky, zadařit se může.

Srovnávač letenek jako svatý grál

Jakje to možné? Zmíněný odkaz totiž vede na srovnávač letenek. A právě srovnávač letenek je tím, co vám skutečně může pomoci. Jedná se webovou stránku napojenou na on-line databáze letů a letenek. Kvalitní srovnávače vám pak ukážou nabídku všech leteckých společností. A nejen to. Dobrý srovnávač letenek poznáte už podle toho, jak se vám s ním pracuje. V takovém je totiž otázkou sekund, než vám letenky budou říkat pane. Intuitivní a přehledné prostředí jsou základ, možnost nákupu přímo přes srovnávač pak příjemný standard.

A nejde jen o rychlé a flexibilní vyhledávání a možnost zakoupení letenek přímo na webu. Na nejlepších srovnávačích letenek vás potěší i flexibilní způsoby platby. Nejen, že letenky koupíte za nejlepší cenu, ale můžete využít i možnost nákupu na splátky nebo si platbu dokonce odložit. Vše je bezpečné a prověřené spoustou spokojených zákazníků před vámi.

Mezinárodní letenky - kde sehnat ty nejlevnější? Mezinárodní letenky - kde sehnat ty nejlevnější? Foto: shutterstock.com

Když si pak v rámci srovnávače letenek můžete zajistit i ubytování ve vaší cílové destinaci, buďte si jistí, že jste na správném místě. Některé srovnávače totiž skutečně takto vycházejí svým zákazníkům vstříc. Když někam letíte, asi se tam budete chtít i ubytovat ne? Proč složitě shánět hotel či penzion jinou cestou, když to zvládnete současně s nákupem letenek. Vše o snadnosti rezervace, nejlepších cenách, flexibilních platbách, bezpečnosti a prověřenosti spokojenými zákazníky pak platí i o rezervaci ubytování. 

Pokud tedy například hodláte letět do Amsterdamu na pracovní schůzku nebo poznávací eurovíkend, pod odkazem https://www.esky.cz/letenky/0/0/ci/ams/amsterdam najdete ty nejvýhodnější letenky. Obchodní jednání tak začne úspěchem už před cestou a dovolená příjemným pocitem z ušetřených peněz.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek letenky

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy