Toto kotě se narodilo s „dvojtými“ packami. Jeho zvláštnost ho ale dělá ještě roztomilejším

Přidat na Seznam.cz

Polydaktylie je genetická abnormalita, která má za následek růst dalších prstů a je častější v určitých geografických oblastech světa ve srovnání s jinými. Může postihnout jakékoli plemeno koček, samce nebo samice, dospělce nebo koťata. A právě toto kotě se s více prsty narodilo, i přesto je ale neuvěřitelně roztomilé.

Kotě s dvojtými packami

Jak vidíte ve videu, toto malé kotě se už narodilo s „dvojtými tlapkami“, lépe řečeno s více prsty, než mají normální kočky. Navzdory své abnormalitě je ale stále roztomilé a podle některých komentujících dokonce více, než jiné kočky. Přecejen, kočičí tlapky roztomilé jsou, a co teprve ve chvíli, kdy máte místo jedné tlapky hned dvě?

Stav, který způsobuje, že má kočka další prsty, je způsoben genetickou mutací, i když obvykle není škodlivá nebo zdraví nebezpečná. Polydaktylie, také známá jako hyperdaktylie, se přenáší jako dominantní rys, což znamená, že 40 až 50 % vrhu se pravděpodobně narodí s prsty navíc, pokud je alespoň jeden z rodičů víceprstý, uvádí web Tree Hugger.

Prsty polydaktylních koček nejsou jen roztomilé – poskytují i určité výhody

Vzhledem k tomu, že polydaktylové kočky mají širší a větší tlapky, jsou schopny lépe balancovat na různých površích, šplhat, lovit a chytat svou kořist, uvádí web The Spruce Pets. Sám Ernest Hemingway miloval tyto víceprsté kočky.

zdroj: Instagram, Tree Hugger, The Spruce Pets