Muž si jako mazlíčka pořídil pumu. Jídlo jí nosí robotický vysavač

Přidat na Seznam.cz

Pokud jste někdy přemýšleli nad tím, že byste si pořídili exotického domácího mazlíčka, napadlo vás, jak ho budete krmit? Tento muž si jako zvířecího kamaráda pořídil pumu, a jak sami uvidíte, jídlo jí nosí robotický vysavač.

Slavný fotbalista má jmenovce

Pár si malé pumy, Messiho, poprvé všiml v Saranské zoo v Penze, když mu bylo pouhých osm měsíců, a rozhodl se, že ho musí mít. Messi byl jedním ze tří mláďat narozených v zoo. Další dva, Suarez a Neymar, byli také pojmenováni po slavných hráčích na oslavu ruského města, které hostí čtyři zápasy mistrovství světa. Divoká kočka byla prodána do saranské zoo, když jí byly tři měsíce a trpěla zdravotními problémy. Lidé zamilovaní do nemocného zvířete v zoo, se obrátili na majitele a zeptali se, zda by ho mohli koupit, píše web Bored Panda.

Podle manželky Mariy osmatřicetiletý Aleksandr vždy snil o vlastnictví velké kočky: „Vždy přemýšlel o tom, že bude mít rysa – nikdy ne pumu. Je těžké to vysvětlit, ale věříme, že mít tuto pumu jako domácí kočku je součástí našeho osudu.“

Vedle pravidelného pohybu a profesionální péče musí Messi také dostávat kvalitní stravu. Jak vidíte ve videu, tu mu občas nosí robotický vysavač. Video je samozřejmě spíše vtip, i přesto je ale zajímavé, že se kočka vysavače nebojí.

Puma jako domácí mazlíček není nejlepší volbou

Pumy mohou být chovány jako domácí mazlíčci například ve Spojených státech, ovšem to, že si toto zvíře můžete pořídit neznamená, že je to dobrý nápad. Je třeba si uvědomit, že je rozdíl mezi domestikací a ochočením zvířete. Puma může být zkrocena v tom smyslu, že může být zvyklá být mezi lidmi docela klidným způsobem. To se v podstatě děje se zvířaty chovanými v zoo. Jsou to stále divoká zvířata a stále mohou být nebezpečná. Domestikace je změna druhu v průběhu několika generací, kdy požadované vlastnosti vybírají chovatelé, uvádí web Pet Helpful.

zdroj: YouTube, Pet Helpful, Bored Panda