Na zahajovacím koncertu festivalu v Karlových Varech zahraje Morcheeba

foto Zpěvačka Skye Edwardsová a kytarista Ross Godfrey z britské skupiny Morcheeba vystoupili 21. června 2019 v Praze na hudebním festivalu Metronome.

Karlovy Vary - Na zahajovacím koncertu filmového festivalu v Karlových Varech zahraje 30. června britská kapela Morcheeba. Kromě ní vystoupí už avizovaný herec Russell Crowe se svou skupinou Indoor Garden Party a také zpěvák Vojtěch Dyk s jeho autorským projektem D.Y.K. Pořadatelé festivalu to oznámili dnes v tiskové zprávě. Letošní ročník festivalu se bude konat od 30. června do 8. července.

Koncert kapely Morcheeba se bude konat před hotelem Thermal jako součást slavnostního zahájení festivalu 30. června od 19:00. Pro veřejnost bude zdarma. Skupinu Morcheeba založil v 90. letech minulého století Ross Godfrey se svým bratrem Paulem a zpěvačkou Skye Edwardsovou. Skladby Morcheeby nabízejí mix trip hopu, rocku, blues a etnických prvků. V Česku kapela vystoupila několikrát, naposledy v roce 2021 na pražském festivalu Metronome.

V den zahájení karlovarského festivalu zahraje také před Thermalem od 22:45 Crowe a Indoor Garden Party. I tento koncert si lidé mohou poslechnout zdarma. Program zahajovacího večera 30. června doplní také vystoupení zpěváka Vojtěcha Dyka od 21:00 v prostoru Mattoni Life Baru u Vřídelní kolonády.

Pořadatelé festivalu již dříve oznámili, že herec a režisér Russell Crowe rovněž dostane Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Další oceněnou bude česká herečka Daniela Kolářová, která převezme Cenu prezidenta filmového festivalu Karlovy Vary. Znělka letošního 57. ročníku karlovarského filmového festivalu připomene opět jednoho z hostů mezinárodní přehlídky, amerického herce a producenta Johnnyho Deppa. Znělku, kterou natočil režisér Ivan Zachariáš, uvidí publikum poprvé při zahájení festivalu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 24.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je středa 24. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 4°C

Celá předpověď