Naštvaný Zdechovský. V parlamentu na něj ukázali „f*káč“

24.05.2023 11:41

Na posledním jednání Evropského parlamentu atmosféra pomalu, ale jistě houstla. A to až tak, že jedna z poslankyň v jednu chvíli ukázala českému europoslanci Tomáši Zdechovskému (KDU-ČSL) vztyčený prostředníček, tzv. ,,fakáč". Z jakého důvodu? A co na to řekl Zdechovský? Podívejte se sami…

Naštvaný Zdechovský. V parlamentu na něj ukázali „f*káč“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Zdechovský

V politice se občas dějí různé věci. Poslanci na sebe čas od času ukazují i vztyčené prostředníčky. Své o tom vědí např. Miroslav Kalousek a Mirek Topolánek, který na Kalouska ukazoval vztyčený prostředníček a své gesto vysvětlil tak, že mělo znamenat „Kalousku, jsi jednička“. Psal se rok 2007.

V roce 2020 při jednání poslanců vztyčil prostředníček předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Posléze se za to omlouval.

„Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci,“ uvedl Vondráček.

Dnešní předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová tehdy Vondráčkovi pořádně vyčinila.

„U pana Vondráčka nepřekvapí, že jeho etiketa není na vysoké úrovni. Už když jsme viděli, jak poskakuje na pultíku, tak bylo jasné, že to bude vykonávat svérázně. Měl by se omluvit,” komentovala šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Na její slova tehdy upozornil server Novinky.cz.

A teď si něco podobného zažil lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. Vztyčený prostředníček mu ukázala německá europoslankyně Birgit Sippelová. Atmosféra se dala krájet. Až natolik, že to zaznamenal i server Politico.

Vzrušená debata se točila kolem lodi ztroskotané u italských břehů. Lodi s migranty. Agentura EU pro ochranu hranic Frontex a italská pobřežní stráž při slyšení s parlamentním výborem pro vnitřní záležitosti odmítly obvinění, že v únoru neudělaly dost pro záchranu 94 osob, které nakonec utonuly nedaleko italského pobřeží. Velitel italské pobřežní stráže Gianluca D'Agostino potvrdil, že satelitní snímky, které mají k dispozici, nenapovídají tomu, že by bylo na místě rozjet záchrannou akci. Loď se držela na hladině, nevykazovala známky problémů a ani moře prý tehdy nebylo rozbouřené. 

Jednání upadlo do chaosu, když italská středopravicová europoslankyně Alessandra Mussoliniová obvinila levicové zákonodárce, že se vysmívají obětem ztroskotání lodi, a německá socialistka Birgit Sippelová vyzvala kolegy, aby přestali klást otázky, aby měli více času na odpovědi.

V jednu chvíli podle Zdechovského europoslankyně vztyčila prostředníček a český lidovec vypěnil.

„Kolegyně Sippelová to dneska na mítinku LIBE vůbec nezvládla! Ve vyhrocené debatě neudržela nervy a ukázala na nás prostředníček, což je naprosto za hranou. Takto by se zástupce Evropského parlamentu neměl chovat. Na její chování jsem podal stížnost!“ zdůraznil na twitteru.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Žalobníček žaloval pod nosem si maloval , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePuk , 24.05.2023 13:04:36
Zdechlina vypěnil. Hurá

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…