Prezident Petr Pavel přijal na Hradě prince Edwarda
Zdroj: herminapress

Prezident Petr Pavel přijal na Hradě prince Edwarda

Vytvořeno dne 24.05.2023

Prezident Petr Pavel přijal na Pražském hradě britského prince Edwarda, bratra krále Karla III. Ten se s českou hlavou státu neformálně setkal už v úterý, kdy do země přijel. Edward v Česku pobyde do čtvrtka, hlavním bodem jeho návštěvy je Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) pro studenty.

Z Pražského hradu zamířil Edward do asi třítisícové obce Vestec nedaleko Prahy, kde loni vznikla stromová alej k příležitosti nedožitých stých narozenin prince Philipa, Edwardova otce a manžela zesnulé královny Alžběty II. Vévoda z Edinburghu v aleji zasadí poslední strom a uctí tak památku svého otce, který byl mimo jiné zakladatelem Mezinárodní ceny DofE.

Na témata související s mladými lidmi klade ve svém prezidentském programu i při svých cestách důraz také Petr Pavel. Na rozdíl od své ženy Evy je zastáncem snížení věkové hranice prvovoličů na šestnáct let, při cestách do regionů se setkává se studenty a hodlá připravit komunikační strategii zaměřenou na mladou generaci „s cílem prohlubovat její zájem o politiku a naléhavá společenská témata“.

Zdroj: ČT 24