LIVE: Skvělí Pentatonix vsadili na klid a melancholii. Není to ale škoda?

Vydáno 24.05.2023 | autor: Barbora Turková

Na jakém jiném koncertě uslyšíte skladby od Queen, Lady Gagy, Radiohead či Imogen Heap pohromadě než na show Pentatonix? Americká a cappella po sedmi letech zavítala opět do České republiky, konkrétně do pražské O2 areny, kterou se jí povedlo solidně zaplnit. Fanouškům naservírovala hity jako We Will Rock You, Hallelujah či Sweet Caroline.

LIVE: Skvělí Pentatonix vsadili na klid a melancholii. Není to ale škoda? LIVE: Skvělí Pentatonix vsadili na klid a melancholii. Není to ale škoda?

Pentatonix
Praha, O2 arena
23. 5. 2023

Pentatonix se do České republiky vrátili znovu po sedmi letech. Dorazit měla americká a cappella už v březnu 2020, tehdy ale její plány zhatila rozjíždějící se pandemie koronaviru. Od té doby byl koncert dvakrát přesunutý, a to nejen datově. Změnilo se také místo jeho konání. Původně se sestava měla představit v O2 universu, kvůli zájmu fanoušků však nakonec Pentatonix svou show odehráli ve větší O2 areně.

A cappella fenomén Pentatonix ovládl Prahu, přivezl největší světové hity

Kapela se na pódiu objevila krátce po deváté hodině. Vsadila přitom především na jednoduchost. Její světelná show výborně ladila s aktuálně hranými songy a krásně tak dotvářela celou atmosféru. Ačkoliv to ví možná málokdo, Pentatonix mají mají i vlastní písně. Sing i Can't Sleep Love zazněly také v Praze. Covery však fungovaly mnohem více. Až mrazivou atmosféru navodilo provedení skladby The Sound of Silence, Pentatonix zahrály i předělávky od Daft Punk, Radiohead či nezapomenutelnou Shallow od Lady Gagy a Bradleyho Coopera z filmu Zrodila se hvězda.

Polovina koncertu nabídla hluché místo, když se zpěvák Scott Hoying snažil rozezpívat všechny části arény. Následně ho vystřídal jeho kolega Kevin Olusola s cellem a zahrál skladbu od Johana Sebastiana Bacha. Přidal se k němu Matt Sallee a společně naservírovali divákům mash-up hitů, mezi kterými nechyběly skladby Sweet Caroline, Don't Stop Believin' či We Will Rock You. V rozjetějším tempu se k nim přidal následně i zbytek kapely a společně zabrousili do devadesátek a začátku milénia.

Naprosté ticho si vyžádal "přednes" My Heart With You. Skladbu americká sestava odzpívala bez mikrofonů a aplaus, který na konci obdržela, byl naprosto zasloužený. Závěr patřil další legendě, a to Bohemian Rhapsody od Queen. Pentatonix opět dokázali, proč je jejich úspěch tak zasloužený. Možná je ale trochu škoda, že na koncertě vsadili spíše na pomalejší písně, melancholii a klid. Když se pustili do něčeho rychlejšího, fanoušci hned ožili a koncert si užívali o malinko víc. Tak třeba příště...

Text: Barbora Turková, foto: Tereza Slowiková
Témata: Pentatonix, a cappella, O2 arena, Praha

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít