Jste zde

Přichází nová generace MPLAB ICD 5 a MPLAB PICkit 5

Nové obvodové debuggery/programátory MPLAB ICD 5 a MPLAB PICkit 5 jsou vybaveny možnostmi vzdáleného programování pro obvody řad PIC, AVR, SAM a dsPIC.

U nových nástrojů pro vývoj se Micrpochip soustředil zejména na potřeby vývojářů IoT, kteří potřebují ladit své aplikace v provozních podmínkách. Vzhledem k tomu, že většina IoT aplikací stojí na senzorice a software je nutné ladit podle reálně naměřených dat pokud možno přímo v terénu, je nezbytné mít k dispozici odpovídající nástroje.

MPLAB ICD 5 nově umožňuje vzdálené ladění a programování přes Ethernet, monitorování napájení pro optimalizaci návrhů napájení a integrace se systémy CI/CD( Continuous Integration and Continuous Deployment) .Uživatelé mohou zkrátit dobu vývoje pomocí trasování Arm Single Wire Output (SWO) a různých programovacích a ladicích rozhraní.
MPLAB ICD 5 také snižuje potřebu napájecích kabelů díky možnostem napájení přes PoE+ nebo USB C. Kromě flexibility, kterou PoE+ nabízí, umožňuje ethernetové připojení vzdálený vývoj a izolaci od podmínek prostředí.

„MPLAB ICD 5 in-circuit debugger/programátor rozšiřuje portfolio debuggerů střední třídy Microchip a poskytuje další možnosti a špičkové funkce, které jsou často vyhrazeny pro dražší produkty," řekl Rodger Richey, ředitel obchodní jednotky vývojových systémů společnosti Microchip. "Díky špičkovému hardwaru a možnostem bezdrátového připojení je tento nástroj extrémně všestranný a snadno použitelný při navrhování různých aplikací."

MPLAB PICkit 5 in-circuit debugger/programmer je flexibilnější verze svého předchůdce a může být použit jak při připojení k počítači s MPLAB X Integrated Development Environment (IDE), tak v terénu. Tento rychlý a přenosný nástroj, kompatibilní se všemi architekturami Microchip, je schopen vzdáleného programování prostřednictvím aktualizované aplikace Microchip Programmer-to-Go (PTG). Používá bezdrátové rádio Bluetooth Low Energy, které vývojářům umožňuje připojit se k zařízení prostřednictvím smartphonu prostřednictvím aplikace PTG. S PICkit 5 lze prostřednictvím aplikace vybrat více program images na SD kartě, takže uživatel může naprogramovat různé verze v terénu. Předchozí nástroje byly schopny naprogramovat image pouze v rámci MPLAB X IDE nebo MPLAB IPE předtím, než uživatel zamířil do terénu.

Oba nástroje jsou podporovány MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) a MPLAB Integrated Programming Environment (IPE), vysoce konfigurovatelným softwarovým programem a uživatelským rozhraním Microchip. S těmito produkty bude zavedena aktualizovaná verze 6.10 MPLAB X IDE a zjednoduší proces návrhu pro zákazníky, kteří mohou potřebovat migrovat z jednoho zařízení Microchip na druhé, aby vyhověli potřebám různých aplikací.

https://www.microchip.com/en-us/development-tool/PG164150

https://www.microchip.com/en-us/development-tool/DV164055

Hodnocení článku: