Umělecké dílo, šokující zvraty. První reakce na nového Spider-Mana vyzdvihují film do nebes

Foto: Sony Pictures

Nový animák Spider-Man: Napříč paralelními světy dorazí do kin už za týden, není tedy divu, že se na Twitteru objevují první reakce na film. Zahraniční kritici přirovnávají tento očekávaný sequel k uměleckému dílu a celkově chválou vůbec nešetří. Film je podle nich temnější a smutnější, než se na první pohled může zdát.

Spider-Man: Napříč paralelními světy je mistrovské dílo. Alespoň o tom píše kritik ze Cinemablend, který by každý snímek filmu umístil do muzea. Ve svém příspěvku také uvádí, že film je plný odkazů a narážek na historii pavoučího muže. Animák se možná stal jeho nejoblíbenějším filmem vůbec.

Redaktor uznávaného Hollywood Reporteru napsal, že snímek je dalším vítězstvím Phila Lorda a Christophera Millera. Podle něj je snímek temnější a smutnější, než původně čekal. Vyzdvihuje také Hailee Steinfeld v roli Gwen Stacy.

Pokud jste si mysleli, že snímek Spider-Man: Paralelní světy už nic nepřekoná, tak se máte zamyslet znovu. Na Twitteru o tom píše Tessa Smith z Rotten Tomatoes. Zároveň uvedla, že film je plný šokujících zvratů a nečekaných překvapení.

Ohromující úspěch, vizuálně oslnivé, s rozsáhlými světy. Drew Taylor se zamiloval do říše Gwen Stacy. Skutečnou supersilou, podle něj, je emocionální hloubka filmu a krásný, melancholický tón.

S názory svých kolegů ovšem nesouhlasí Eze Baum (z magazínu This Week Media), kterého nový animák zklamal v tom, že upřednostňuje fan service před silným příběhem. Snímek se na konci navíc stává předvídatelným.

V dalších recenzích se píše o skvělém padouchovi Spotovi, kterého v originále mluví Jason Schwartzman. Film je také napěchovanými humornými situacemi, které hned několikrát rozesmály celý sál. Diváci se nebáli přirovnat tento film k dalšímu animovanému milníku.

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacy, se kterou se vydá na zběsilou jízdu mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc.

Zatímco první snímek z roku 2018 natočilo trio Bob Persichetti, Peter Ramsey a Rodney Rothman, za očekávanou dvojkou stojí Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson. Producenty jsou Phil Lord a Chris Miller.

Původní Spider-Man: Paralelní světy si momentálně můžete osvěžit na streamovacích službách Disney+ a HBO Max, kam doputoval také v českém jazyce.

Spider-Man: Napříč paralelními světy má premiéru v kinech 1. června.

Foto: Sony Pictures Animations