Hlavní obsah

Dallas bude odvracet vyřazení ze Stanley Cupu bez potrestaného kapitána Benna

Hokejisté Dallasu budou odvracet hrozbu vyřazení v semifinále Stanleyova poháru bez kapitána Jamieho Benna, který dostal trest na dva zápasy za krosček na kapitána Vegas Marka Stonea v úterním utkání. Texaský tým prohrává v sérii 0:3 a dnes pro něj může skončit sezona. V tom případě by si Benn odpykal zbytek trestu v úvodu dalšího ročníku.

Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports, Reuters

Kapitán Dallasu Jamie Benn míří do kabin po faulu ve třetím konferenčním finále s Las Vegas.

Článek

Benn byl ve třetím finále Západní konference vyloučen již po 113 sekundách hry na pět minut a do konce zápasu. Po střetu obou kapitánů ve středním pásmu Stone upadl a útočník Dallasu jej ležícího krosčekoval do krku.

"Je důležité zmínit, že Benn měl po celou dobu svou hru pod kontrolou a rozhodl se silně udeřit zranitelného hráče. Bylo to zbytečné a úmyslné a zaslouží si to trest," uvedla NHL v prohlášení.

"Udělal chybu a musí nést následky. Myslím, že nikdo v hale se kvůli tomu necítí hůř. Nebudu mu ještě více nakládat," řekl trenér Dallasu Peter DeBoer po úterním zápase. "Naštěstí je Mark Stone v pořádku," dodal.

Třiatřicetiletý Benn má zatím v play off bilanci tři branky a osm asistencí v 16 zápasech.

Za seknutí Stonea ve třetí třetině stejného zápasu dostal další útočník Dallasu Max Domi pokutu 5000 dolarů (110 000 korun). V utkání za tento prohřešek trestu unikl.

Reklama