Hlavní obsah

Šéf španělské ligy se omluvil Viníciusovi za zlehčování rasismu

Šéf španělské fotbalové ligy Javier Tebas se omluvil za zlehčování rasismu v nejvyšší soutěži. V rozhovoru pro brazilskou televizi uvedl, že jeho reakce na obvinění útočníka Viníciuse Júniora z Realu Madrid byla špatně pochopena.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Realu Madrid Vinicius Junior během zápasu s Getafe.

Článek

Vinícius Júnior byl v nedělním utkání s Valencií vyloučen za strkanici, kterou vyprovokovaly rasistické urážky domácích fanoušků. Dvaadvacetiletý fotbalista poté ostře zkritizoval poměry ve Španělsku i v nejvyšší soutěži.

Proti tomu se Tebas na sociálních sítích ohradil. Uvedl také, že Vinícius v minulosti nedorazil ani na jednu schůzku kvůli řešení rasismu, které sám útočník Realu inicioval. Nyní vzal šedesátiletý funkcionář svá slova zpět.

"Omlouvám se," řekl Tebas v rozhovoru pro TV Globo. "Moje vyjádření bylo špatně pochopeno. Viníciuse milujeme a bráníme ho. Všechno jsme dali k soudu a budeme v tom nadále pokračovat," dodal.

Valencie byla za rasistické fanoušky potrestána pokutou 45 tisíc eur a uzavřením části stadionu na pět zápasů. Vinícius nakonec vyvázl bez trestu, protože disciplinární komise uvedla, že rozhodčí útočníka vyloučil, aniž by znal všechny souvislosti.

Reklama

Související témata: