Animovaný čmelák provází českým filmem Tajemství a smysl života. Tvůrci slibují filmovou událost roku

Foto: Falcon

Režisér Petr Vachler stojí za komedií Doblba!, pro Netflix dokonce natočil dokumentární minisérii Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno. Jak ale uvádí distributor Falcon, Petr Vachler již deset let pracuje na multižánrovém filmu Tajemství a smysl života. Čerstvá upoutávka však přinejmenším budí rozpaky. Falcon na svých stránkách slibuje filmovou událost roku 2023, komentáře k filmu ale mluví o přesném opaku.

Osobitý tvar animovaného, hraného i dokumentárního snímku představuje divákům světoznámé filozofy, vědce, duchovní osobnosti a společně s herci, herečkami a jedním netradičním čmelákem chce provést snovou krajinou nejen jejich vlastních životních příběhů. Podle Falconu filmová událost roku 2023 v podobě ojedinělého multižánrového filmu natáčeného v průběhu deseti let.

Ve filmu Tajemství a smysl života se představí Jan Budař, Josef Polášek, Barbora Seidlová, Andrea Růžičková, Aneta Krejčíková a mnoho dalších.

Premiéra filmu byla stanovena na 23. listopadu.

Speciální video

O projektu informovalo již speciální čtyřminutové video uvedené v říjnu minulého roku. Na otázku smyslu života v něm odpovídají světové osobnosti, od učitelů až po kvantové fyziky. V tomto speciálu se rovněž objevily záběry z natáčení samotného snímku.

Oficiální teaser trailer

„Jeden z realizačně a postprodukčně nejdéle připravovaných filmů v novodobé české historii Tajemství a smysl života nabízí budoucím divákům svůj první teaser. Navzdory avízovanému Janu Budařovi v hlavní roli se ústřední postavou celého více než dvouhodinového opusu Petra Vachlera zdá být animovaný Čmelák (je ostatně jedinou tváří oficiálního plakátu filmu). V teaseru symbolicky odkrývá opony jednotlivých příběhových linek a kvalita animace tohoto netradičního průvodce dějem je beze sporu přesvědčivá,“ píše distributor filmu Falcon k uvedení první upoutávky.

Foto: Falcon