TOPlist

Které telefony Vivo dostanou Android 14?

vivo x90 pro 02
  • Vivo uveřejnilo seznam telefonů, které dostanou Android 14
  • Nechybí tam zatím všechny vlajkové modely, včetně X60 Pro
  • Dostane se ale i na levnější telefony řady V a Y

Společnost Vivo zveřejnila oficiální seznam telefonů dostupných na českém trhu, které v průběhu letošního roku obdrží aktualizaci na Android 14. Nejnovější operační systém od Googlu běží v rámci předběžné verze od února 2023, přičemž v srpnu téhož roku bude uveden coby veřejně dostupná aktualizace.

Které telefony Vivo dostanou Android 14? Jde konkrétně o těchto 8 modelů:

  • Série Y – Y22s, Y35, Y55
  • Série V – V23
  • Série X – X60 Pro, X80 Lite, X80 Pro, X90 Pro


Smartphone Google Pixel 7 Pro na tiskovém snímku



Nepřehlédněte

Vyšla nová beta Androidu 14. Podporuje nejen Pixely, ale i další značky

Dobrou zprávou je, že Vivo myslí i na levnější zařízení, ne jen na vlajkové modely. Vždyť třeba základní model Vivo Y35 je možné pořídit za necelých 6 tisíc korun včetně DPH. Samozřejmostí jsou potom lifestylové modely Vivo V23 a X80 Lite, popřípadě vlajky X60 Pro, X80 Pro a novinka X90 Pro. Poslední jmenovaný je zároveň v beta programu, takže uživatelé si mohou Android 14 vyzkoušet už nyní.

V tuto chvíli výrobce nezveřejnil harmonogram aktualizací, není tedy jasné, v jaké části druhé poloviny roku 2023 aktualizace na jednotlivé modely dorazí. Jakmile budeme vědět i přesnější termíny, do článku je doplníme.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku