Největší pes všech dob se svou vahou mohl rovnat medvědům. Podívejte se, jak tento obr vypadal

Přidat na Seznam.cz

Velká psí plemena, jako je doga nebo mastif, jsou fascinující, majestátní, často i obávaná. Pravdou je, že pokud se tak obrovský pes postaví vedle čivavy, snadno ji přehlédnete. Někteří jedinci ale doslova lámou rekordy a ten nevětší pes všech dob se dokonce mohl rovnat medvědovi.

Aicama Zorba z La-Susa, největší pes všech dob

Podle Guinessovy knihy rekordů byl nejdelším a nejtěžším psem, který kdy byl zaznamenán, Aicama Zorba z La-Susa, staroanglický mastif, kterého vlastnil londýnský chovatel Chris Eraclides. Anglický mastif je sám o sobě obrovský, a dokonce patří mezi největší psí plemena vůbec. Hned za ním je doga, konkrétně jedna z nich zmiňovaného mastifa porazila ve výšce.

Jak uvádí deník USA Today, co do výšky je nejvyšším psem Zeus, německá doga z USA. Ta má na výšku 1,1 m, zatímco Zorba měl pouze 94 cm.

Pes, který by se vyrovnal i medvědovi

Zorba se narodil 26. září 1981 a zemřel roku 1992. Ačkoliv nebyl nejvyšší, byl právem uznán jako nejtěžší a nejdelší. Od špičky nosu ke špičce ocasu měřil neuvěřitelných 221 cm. Roku 1987 vážil 142 kg, ovšem jakoby to nebylo málo, v listopadu 1989 byl Zorba znovu zvážen a jeho váha byla 149,7 kg, uvádí web Paw Planning. 167 kilogramů, je váha dospělé samice grizzlyho.

zdroj: Guinessova kniha, Paw Planning, USA Today