Pro dvaadvacetiletou polskou cyklistku týmu MAT Atom Developer je to už třetí letošní vítězství na české půdě, na konci dubna totiž vyhrála dvě etapy na Gracii Orlové a skončila druhá v celkové klasifikaci. 

Náročná individuální časovka s jedním stoupáním na začátku trati prověřila 139 cyklistek z celého světa. Na start Tour de Feminin se postavila téměř kompletní česká špička a domácí cyklistky rozhodně nezklamaly. Eliška Kvasničková byla velmi blízko prvnímu vítězství na mezinárodní scéně, když na vítězku ztratila jen 2 sekundy. Julia Kopecky z belgického týmu AG Insurance-NXTG U23 ztratila 29 sekund. 

Do první pětky se dostala také Francouzka Chloé Charpentier (Grand Est-Komugi-La Fabrique) s odstupem 31 sekund a Nizozemka Anneke Dijkstra (GT Krush Rebellease) se ztrátou 35 sekund. 

Stejné rozdíly jsou také v celkovém pořadí, kde především Polka Wlodarczyk patří k největším favoritkám a před dalšími skvělými vrchařkami už má velmi slušný náskok.

Tour de Feminin pokračuje v pátek 2. etapou, která vede Národním parkem České Švýcarsko. Ve zvlněné etapě na 101,7 km závodnice nastoupají celkem 1734 metry. Etapa začíná v Krásné Lípě v 15 hodin a LiveReport z celého průběhu etapy přinese RoadCycling.cz.