Repríza finále pro Kanadu! Úřadující mistři doma končí už ve čtvrtfinále

Foto: Markéta Křížová

25. května 2023, 21:36

Adam Bagar

Hokejisté Finska v Tampere titul neobhájí, v repríze posledních tří finále podlehli Kanadě jednoznačně 1:4 a letos na mistrovství světa končí už ve čtvrtfinále. Zámořský tým v semifinále vyzve Lotyšsko, hrát se bude v Tampere v sobotu od 13:20.

Finové vstoupili do turnaje velice rozpačitě, pak sice předváděli zlepšené výkony, ale boj o nejlepší čtyřku nezvládli. O jejich jedinou trefu se postaral až v závěru Teemu Hartikainen, jenže v tu chvíli už měl jejich sok v kapse luxusní třígólový náskok.

Kanaďané vrátil Seveřanům loňskou finálovou prohru i díky 30 úspěšným zákrokům Samuela Montembeaulta a v semifinále vyzve lotyšský zázrak. Finsko skončí na domácí akci sedmé, což je jeho nejhorší výsledek od roku 2005, kdy bylo taktéž sedmé.

KANADA – FINSKO 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Quinn (Crouse), 31. Blais (Neighbours, Barron), 43. Carcone (Weegar, Middleton), 58. Toffoli – 57. Hartikainen (Rantanen, Lehtonen).
Rozhodčí: Kaukokari (Finsko), Macfarlane – Mackey (oba Kanada), Davis (USA).
Vyloučení: 2:1.
Bez využití.
Střely na branku:
31:28.
Diváci: 11 529.
Nejlepší hráči: Samuel Montembeault – Teemu Hartikainen.
Kanada: Montembeault – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Fantilli, Glass, Lucic – Quinn, Laughton, Crouse – Blais, Krebs, Neighbours – Toffoli, McBain, Carcone. Trenér: Tourigny.
Finsko: Larmi – Ohtamaa, Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman – Rantanen, Manninen, Hartikainen – Kapanen, Suomela, Kakko – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila, Björninen, Oksanen. Trenér: J. Jalonen.

Další program play off MS 2023

Sobota 27. května (semifinále):
13:20 Kanada – Lotyšsko (Tampere)
17:20 USA – Německo (Tampere)

Neděle 28. května:
14:20 utkání o třetí místo (Tampere)
19:20 finále (Tampere)

Pozn.: Začátky utkání MS jsou uvedeny v českém čase, v Lotyšsku je o hodinu více.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz