Filmová adaptace muzikálu Wicked bude mít dvě části

Filmy Knihy Novinky

O filmovém zpracování oblíbeného muzikálu vycházejícího z příběhu o Čaroději ze země Oz jsme vás prvně informovali už v roce 2015.

O rok později už film získal také svého režiséra a podle všeho se měl film dostat do kin už v roce 2021. Jenže v roce 2019 dorazil COVID a zařízla tak všechny přípravy. Ty se opět rozběhly až v roce 2022, kdy režisér Jon M. Chu odhalil, že připravovaný film bude rozdělen do dvou filmů, což je poprvé, kdy bude tento druh zavedení použit pro filmový muzikál.

Česká premiéra prvního filmu Wicked je stanovena na 5. prosince 2024 a druhý film vyjde o rok později, 25. prosince 2025. „Když jsme během minulého roku připravovali produkci, stalo se nemožné zapracovat příběh Wicked do jediného filmu, aniž bychom mu skutečně uškodili,“ napsal Chu v prohlášení, které sdílel na Twitteru.

Když jsme se snažili ořezat písně nebo upravit postavy, tato rozhodnutí začala vypadat jako fatální kompromisy se zdrojovým materiálem, který nás všechny bavil tolik let. Rozhodli jsme se dát si větší prostor a natočit nejen jeden Wicked film, ale dva! S větším prostorem můžeme vyprávět příběh Wicked tak, jak měl být vyprávěn, a zároveň vnést do cest těchto milovaných postav ještě větší hloubku a překvapení.

Cynthia Erivo a Ariana Grande se objeví v hlavních rolích zelené dívky Elphaby a temperamentní blondýnky G(a)lindy v prequelu Čaroděj ze země Oz o nepřátelích, kteří se stanou Zlou čarodějnicí ze Západu a Glindou Dobrou čarodějnicí. Stephen Schwartz, který napsal texty a hudbu broadwayské show, adaptuje scénář po boku Winnie Holzman.

V dubnu se pak na ComicConu v Las Vegas objevily první oficiální fotky z filmu, na nichž vidíme právě Elphabu a Glindu:

Vzhledem k tomu, že do role Fiyera byl obsazen Jonathan Bailey, kterého známe z Bridgertonových, objevily se nově také fotky jeho a Ariany Grande. Na fotkách vypadá Grande zasněně ve vznášejících se pastelových šatech a propracované koruně, zatímco Bailey je oblečený v typické zelené uniformě Emerald City.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, PopSugar.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge