Studio DVA oslaví dvacátý ročník Metropolitního léta hereckých osobností

Studio DVA oslaví dvacátý ročník Metropolitního léta hereckých osobností 

V pátek 2. června začíná jubilejní 20. ročník Metropolitního léta hereckých osobností. Čtyři venkovní scény divadla Studio DVA slibují na 150 představení včetně dvou novinek. Do 2. září bude divadelní léto probíhat nejen v Praze na Vyšehradě a Výstavišti Holešovice, ale i mimo metropoli na Tvrzi Divice nedaleko Loun a ve Vítězné u Dvora Králové.

Ke kulatinám si úspěšná divadelní přehlídka nadělila ironickou komedii Chlapi sobě, která se věnuje nelehkému údělu mužů v současném světě. Komedie ze života mužů, kde chlapi zůstali sami sebou se poprvé vyšehradským divákům představí 9. června. Zdali jde ve společném bydlení bez žen najít kýžený klid se pokusí ve svých rolích zjistit Oldřich Navrátil, Filip Blažek, Michal Slaný, Roman Štabrňák, Robert Urban nebo Štěpán Benoni. 

Kromě této novinky se představí divákům také situační komedie Bez roucha, která je zavede do divadelního zákulisí těsně před premiérou. Novinka bude mít premiéru 9. července na Vyšehradě. Režisér Ondřej Sokol obsadil do hry herečky a herce jako Zlata Adamovská, Miroslav Vladyka, Petr Štěpánek, Jana Stryková, Lucie Pernetová, Anežka Rusevová, Petr Pěknic, Václav Jílek, Petr Stach, Václav Liška nebo Zbyněk Šporc.

Připraveny jsou také úspěšné činoherní tituly, mezi kterými nechybí Lovci bobrů, Jezinky a bezinky, Líbánky na Jadranu, Brouk v hlavě, Poprask na laguně či hudební projekty Starci na chmelu, Malý princ a Šíleně smutná princezna.

Na své si v rámci prázdnin přijdou rovněž hudební fanoušci, pro které je připraveno šest koncertů pod širým nebem. Zazpívají jako již tradičně Monika Absolonová, Dan Bárta, Szidi Tobias a další. Na Výstavišti pak bude jedno odpoledne patřit i Orchestru Karla Vlacha se sólisty Josefem Zímou, Yvetou Simonovou a DASHOU. A na Vyšehrad letos poprvé zavítá Igor Orozovič a Prague Cello Quartet.

Za dosavadních ukončených devatenáct ročníků bylo odehráno více než 1500 představení, které navštívilo neuvěřitelných 650 000 diváků.

Kompletní program a informace o letošní přehlídce naleznete zde.

Foto: archiv Studio DVA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!