Fotbalisté Brna a Zlína teď nebudou mít klidné spaní

Přidat na Seznam.cz

Před začátkem sezony se očekávalo, že by se o černého petra neboli o jisté sestupové místo mohli mimo jiných střetnout i zlínští a brněnští fotbalisté. Před začátkem jarních odvet to sice vypadalo, že si Zbrojovka udrží klidný střed tabulky, ale druhá půlka ročníku 2022/23 Brnu vůbec nevyšla. A do sobotního duelu pro Ševcům o bytí a nebytí navíc vstupuje v nevýhodné pozici.

Zlínským fotbalistům nahrává ta skutečnost, že mají s Brnem lepší výsledky ze vzájemných zápasů. A proto zlínským hráčům stačí k předposlednímu místu i remíza. „Ale my tam určitě nepojedeme s tím vědomím, že to tam chceme jen ubránit, to by mohla být cesta do pekel. Hlavně ten zápas musíme odjezdit, jako jsme to odjezdili proti Baníku,“ uvedl Robert Hrubý, zlínský záložník k nastávajícímu zápasu, ale i k tomu naposledy odehranému (vítězství 2:1 v Ostravě).

I Brno si mohlo přivézt výhru z venkovního utkání. Jenže vedení 1:0 v Teplicích neudrželo. „Byl to napínavý zápas s příležitostmi na obou stranách. Začátek byl z naší strany trochu unavený, pak jsme šli do vedení a na konci poločasu jsme měli velkou šanci na 2:0. Tu jsme neproměnili, soupeř nám vyrovnal, řekl bych docela lacině. Pak jsme se prali o to, abychom zápas znovu převážili na naši stranu, příležitosti jsme měli, ale nepovedlo se,“ řekl po utkání brněnský kouč Martin Hašek.

Trenér Zbrojovky se samozřejmě snaží vnímat následující mač se Zlínem pozitivně a optimisticky. „I přes nějaké klopýtání je ale v posledních zápasech vidět určitý vzestup, to nám dává důvod k optimismu. Pořád to máme ve svých rukách,“ neskládá Hašek zbraně.

Brno se bude hodně spoléhat na svého extrastřelce Jakuba Řezníčka, který zatím v tomto ročníku vsítil 19 branek a byl tak zaslouženě zvolen hráči, trenéry a novináři jako nejlepší útočník letošní sezóny FORTUNA:LIGY!

Zdroj: fctrinityzlin.cz , fczbrno.cz