ZUŠ Open Kutná Hora 2023 nabídne 26. května od 17 hodin vystoupení pěveckých sborů ve dvoře základní umělecké školy

Základní umělecká škola v Kutné Hoře připravila v rámci celostátního festivalu ZUŠ Open od 22. do 26. května bohatý program, hudbu, tanec, divadlo, výstavy i workshop ve veřejném prostoru. Záštitu nad akcí převzal starosta města Lukáš Seifert. Závěrečný koncert pěveckých sborů ve dvoře ZUŠ se uskuteční dnes 26. května od 17 hodin. Při nepřízni počasí se akce uskuteční v sále ZUŠ.

Program zahájili v pondělí 22. května bubeníci z oddělení bicích nástrojů sambou na Palackého náměstí ZDE, následoval zahajovací koncert ve spolupráci se ZUŠ Zruč nad Sázavou v koncertním sále ZUŠ. Hned druhý den byla na programu vernisáž ilustrací ke zpěvníku Brouček si notuje písničku a koncert orchestrů ZUŠ v refektáři GASK. Ve středu představení žáků literárně dramatického oboru ve Spolkovém domě a slavnostní koncert, společné vystoupení žáků ZUŠ Kutná Hora a ZUŠ Zruč nad Sázavou ve Zruči. Ve čtvrtek v prostorách Spolkového domu byl na programu komponovaný program, součástí byl i workshop literárně – dramatického oboru, na chodbách jsou k vidění práce žáků výtvarného oboru. V sále Spolkového domu byla otevřena malá divadelní scéna pro literárně-dramatický obor. Závěrečný koncert pěveckých sborů ve dvoře ZUŠ se uskuteční dnes od 17 hodin. Při nepřízni počasí se akce uskuteční v sále ZUŠ.

Hlavním cílem celostátního festivalu ZUŠ, při kterém se představí všechny obory školy, je prezentovat celou šíři umění a života uměleckých škol, zapojit do spolupráce co nejvíce uměleckých škol a podpořit jejich vzájemnou spolupráci a inspiraci. Vyvrcholením celostátní akce bude společný závěrečný koncert sborů ZUŠ z celé republiky v Senátu v Praze. Více informací v květnovém vydání Kutnohorských listů a jejich webové podobě ZDE.

pra

Psali jsme:

 

 

Zavřít menu