TOPlist

Dva tisíce za hodinu? Tahle firma vám zaplatí za používání TikToku

Aplikace TikTok na telefonu
  • Americká agentura hledá tři dobrovolníky, kteří budou 10 hodin sledovat TikTok
  • Zaplatí jim za to 1 000 dolarů, tedy 100 dolarů za hodinu (celkem asi 22 tisíc korun)

V roce 2023 jsme už docela zvyklí na to, že díky rozšíření internetu je možné vydělávat kdečím a kdejak. Ať už jde o natáčení videí na YouTube, propagování vaší oblíbené značky na Instagramu, anebo focení intimních partií na OnlyFans. Vše má svá negativa i pozitiva. Co kdybyste si ale mohli vydělat peníze tím, že budete trávit čas na TikToku?

TikTok brigáda

Marketingová agentura Ubiquitous, která spolupracovala s Netflixem, Disney či Adobe, hledá tři dobrovolníky na speciální brigádu. Ta spočívá v tom, že dobrovolník bude 10 hodin nepřetržitě sledovat obsah na TikToku.

Kompletní inzerát agentura zveřejnila na svých stránkách. Píše se v něm, že vybraní kandidáti pomohou odhalit nové trendy také tím, že vyplní jednoduchý dotazník, v němž zaznamenají opakující se trendy

Ubiquitous hledá na tuto TikTok brigádu tři dobrovolníky. Přihlásit se mohou do 31. května tím, že vyplní přihlášku. Tam stačí zadat jméno, e-mail, datum narození (brigáda je pouze od 18 let), bydliště a také podrobnosti o jejich nejaktivnějším profilu na sociální síti. Na závěr je nutné sepsat kratičký motivační dopis.



Mladí lidé na sociálních sítích



Nepřehlédněte

TikTok se více zaměří na český trh. Kontroverze je pro nás velký problém, zní z vedení

2 tisíce korun na hodinu

Jak již bylo zmíněno, jedná se o brigádu, dobrovolníci tedy budou za sledování TikTok trendů odměněni. Agentura slibuje 100 dolarů na hodinu, což se rovná 1 000 dolarů za celou 10hodinovou „šichtu“. V přepočtu si tak mohou fanoušci TikToku přijít i na 22 000 korun.

Háček v tom prý není žádný. Jen těžko si však dokážeme představit, co to s lidskou myslí udělá, když bude 10 hodin v kuse sledovat videa na TikToku. Jako i jiné sociální sítě, TikTok je vysoce návykový, probouzí v uživatelích FOMO (fear of missing out) a experti se shodují, že jde o toxické prostředí, protože ukazuje nereálný obraz všedního života.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku