Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Po stopách pokladu z Veveří i na oslavy výstaviště

Blíží se víkend a předpovědi počasí hlásí slunečno. Kdo si ještě na poslední květnové dny nenaplánoval program, může využít pravidelných tipů od Brněnské Drbny. Tentokrát zveme na relax do Otevřené zahrady i na výlet po panství hradu Veveří.

Do Otevřené zahrady

Kdo chce prožít slunečný víkend v přírodě, může si přání splnit i v centru Brna. Malé a velké návštěvníky zve do svého areálu Otevřená zahrada. Plocha plná zeleně, stromů a bylinek láká na možnost relaxu i vzdělávání. V areálu v Údolní ulici si děti pohrají na simulovaném vodním toku, setkají se s hospodářskými zvířaty a zjistí něco o ekologii. Na místě nechybí ani bistro s občerstvením.


FOTO: Otevřená zahrada
otevřeno po celý týden
Bližší informace

Oslavy na výstavišti

Program pro celou rodinu si na poslední květnový víkend připravilo brněnské výstaviště. Ku příležitosti oslav 95. výročí od založení vyroste v areálu například park s dvaceti různými sportovišti. Zábavu si děti užijí také na trenažérech dopravního podniku, při soutěžích či koncertech. Rodiče mohou zamířit do veřejnosti běžně nepřístupných prostor výstaviště nebo navštívit stánky s dobrým jídlem i pitím.


FOTO: BVV
od soboty 27. do neděle 28 května
Bližší informace

Pěšky i na kole za veverským pokladem

V neděli se v rytíře promění účastníci Tour de Veveří. Pěší, cyklisté i běžci všeho věku můžou vyrazit na cestu za pokladem ukradeným z hradu Veveří. Putování provede zájemce po zajímavostech sedmi přilehlých obcí. Na trase navštíví výletníci několik stanovišť, rozluští šifru a na konci čeká na úspěšné rytíře odměna.  


FOTO: Hrad Veveří
neděle 28. května
Bližší informace

Dny Slavkova

Na pestrý program připomínající sto let od založení tamního muzea zve Slavkov u Brna na Vyškovsku. Hlavní část akce se odehraje v sobotu na Palackého náměstí a v zámeckém parku. Zájemce čeká řemeslný a farmářský jarmark, vystoupení talentovaných dětí i seniorského pěveckého sboru. Návštěvníky zabaví také ukázku modelů letadel v hlavním sále SC Bonaparte nebo tvořivý stánek slavkovských floristek. 


Ilustrační foto. FOTO: Město Slavkov u Brna
sobota 27. května
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž redakce

Štítky víkend, tipy, výlet, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Po stopách pokladu z Veveří i na oslavy výstaviště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.