Lichva, kytara a alkohol... Bartošek vytáhl na Vondráčka humor

26.05.2023 13:11

Mezi místopředsedou Sněmovny Janem Bartoškem (KDU-ČSL) a bývalým šéfem dolní parlamentní komory Radkem Vondráčkem (ANO) panuje tak hustá atmosféra, že by se dala krájet. Pánové se začali hádat kvůli šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Teď vše vygradovalo tím, že Bartošek označil Vondráčka za „advokáta lichvářů a kytarového virtuóza s kladným vztahem k alkoholu“.

Lichva, kytara a alkohol... Bartošek vytáhl na Vondráčka humor
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jan Bartošek u Jakuba Železného

Jedná se konkrétně o dvě stížnosti. První se týká jeho nehorázného chování, když jsme projednávali valorizaci důchodů. Tehdy zablokoval jednání Sněmovny, s pomocí dalších poslanců obsadil řečnický pultík a znemožnili vystupování jiných poslankyň a poslanců přihlášených do diskuse. Odmítal pokyny řídicího schůze. To se tehdy týkalo mě a já jsem přesvědčen, že to je naprosto bezprecedentní chování, které není možné přehlížet a přecházet,“ jal se Bartošek vysvětlovat v rozhovoru pro Český rozhlas.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

„Druhá stížnost se týká Babišových výroků během tohoto týdne. Mluvil o tom, že České poště chybí peníze. Podle něj proto, že když se dělal kontrakt s ČSOB, proběhla výměna všimného, doslova to nazval úplatkem ve výši 300 milionů. Odmítám, aby kohokoliv tímto způsobem urážel nejen on, ale kdokoliv jiný. To, že máme jako poslanci imunitu, nás neopravňuje k tomu, abychom lhali, uráželi a říkali takové nesmysly. Jsem pevně přesvědčen, že jestliže se někdo rozhodne takto chovat, může, ale musí za to nést následky. Není možné takové chování přecházet. S tímto chováním nesouhlasím, protože si myslím, že by urazilo kohokoliv, kdyby byl osočen z přijetí úplatku. Bez jakéhokoliv důkazu, bez jakékoliv opory. Je to velmi dehonestující a nefér. A já jsem se rozhodl, že značku KDU-ČSL budu bránit, protože nenechám Andreje Babiše, aby tyto lži pouštěl do světa. Je to nepřijatelné,“ pokračoval tvrdě Bartošek.

Vondráček na to konto Bartoškovi vzkázal, že i on sám nabádal Babiše, aby od pultíku neodcházel, takže pokud už Bartošek „udal“ Babiše, měl by udat i jeho samotného.

„Když už jste udal Andreje Babiše, vyzývám vás, abyste ve svém udavačství pokračoval i vůči mé osobě, protože jsem nabádal Andreje Babiše, aby řečniště neopouštěl.“

A Bartošek se teď Vondráčkovi vysmál.

„Pan Vondráček mě označil za udavače. No, kdo by čekal intelektuálnější výkon od někoho, kdo se vyžívá v obhajobě lichvy a při pracovních schůzkách v Ruské federaci se dokáže ‚společensky unavit‘. Sněmovna není cirkus, byť se o to již ‚někdo‘ v minulosti svým kytarovým vystoupením pokusil,“ upozornil Bartošek.

Jan Bartošek promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

S Vondráčkem aspoň nebyla nuda., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseArnold Rimmer , 26.05.2023 14:21:49
A vůbec si nemyslím, že by funkci vykonával špatně. Naopak. Na rozdíl od Bartoška, za jehož výroky by se měli jeho voliči stydět až do devátého kolena.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…