Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nisa Film Festival vyvrcholí udílením cen a koncertem skupiny Pussy Riot

Jubilejní 20. ročník Nisa Film Festivalu vyvrcholí v německém Görlitz slavnostním předáním cen soutěžním snímkům. Do soutěže se jich v letošním roce přihlásilo na osm stovek a pochází od autorů ze tří zemí, České republiky, Německa a Polska.

Nisa Film Festival začal v úterý v Žitavě a až do neděle nabídl a až do neděle ještě bude nabízet, přeshraniční filmový svátek na 23 promítacích místech v Německu, Polsku a České republice, mimo jiné v Großhennersdorfu, Mittelherwigsdorfu, Žitavě, Görlitzu, Lobavě, Budyšíně, Zhořelci, Varnsdorfu a Liberci, zhruba stovku  celovečerních hraných, dokumentárních a krátkých snímků doprovázených besedami s tvůrci, výstavami, koncerty a mnoha dalšími akcemi.

Slavnostní předávání cen 20. Nisa Film Festivalu se koná v sobotu 27. května v prostorách Kühlhaus v Görlitzu.

Od 18 hodin zde budou udíleny Ryby z Nisy, sošky pro výherce festivalu, jejichž autorem je umělec Andreas Kupfer ze Strahwalde. Tvůrci dostanou ocenění v několika kategoriích, za nejlepší celovečerní hraný, dokumentární a krátký film, nejlepší herecký výkon, nejlepší scénář a nejlepší scénografii a oceněni budou i favorité publika. Kromě toho udělí Saský filmový svaz Zvláštní cenu vybranému snímku z celého programu festivalu, který je věnován porozumění, kulturním a etnickým rozdílům mezi národy nebo tomu, co mají společné,“ uvedl za organizátory Michael Lippold.

Následovat bude od 20.30 hodin, v areálu Kühlhaus, koncert pod širým nebem ruské skupiny Pussy Riot. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodeji za 25 eur plus poplatky na stránkách festivalu nebo na adrese www.tixforgigs.com. Vstupné na místě stojí 30 eur, resp. 25 eur zvýhodněné.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nisa Film Festival, Denis Sinyakov, Hannes Roensch

Štítky mezinárodní filmový festival, Česko, Polsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ty "ruský feministky" - to je teda sladká tečka :-D

Sobota, 27. května 2023, 10:03Odpovědět

Nisa Film Festival vyvrcholí udílením cen a koncertem skupiny Pussy Riot  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.