Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odvetu finále zvládl Hradec 3:2, Slovan se raduje z celkového vítězství

Také odveta finále střední ligové skupiny přinesla hodně branek, tentokrát celkem pět. Z vítězství 3:2 se raduje Hradec, celkovým vítězem ale po výhře 4:0 v prvním utkání je Liberec. Ten tak bere prémii milion korun a v příští sezoně nastoupí do MOL cupu až ve třetím kole.

Hradec chtěl od úvodu napravit domácí debakl a byl také mnohem aktivnější než v prvním utkání. Kromě několika střel z dálky ale nebezpečný nebyl. Liberec se rozjel pomaleji, gólovku měl po čtvrthodině, kdy Frýdek zakroutil míč z rohu a Gabriel obrannou hlavičkou málem překonal Vízka, který ale předvedl skvělý zákrok.

Ve 22. minutě už se ale domácí radovali. Doumbia za vápnem obral jednoho z hradeckých o míč, rychle vypálil a míč zaplul do sítě – 1:0. Liberec byl dál při chuti, stříleli Olatunji a Frýdek, v závěru poločasu pak zahrozil i Hradec, nejprve pálil Kučera dorážku nezvládl Vašulín.

Závěr poločasu ale domácí odehráli bohorovně a Hradec měl několik dalších náznaků šancí.

V úvodu druhé půle už se hosté dokázali prosadit. Míč se po centru odrazil k Trusovi a ten pohotově vyrovnal – 1:1. Slovan ale inkasovaná branka znovu nakopla a v 57. minutě předvedl lahůdkovou akci. Olatunji vyslal Ghaliho, ten našel Tuptu a slovenský hráč se nemýlil – 2:1.

Liberec se poté opět bavil fotbalem. Další gólovku měl po přihrávce Olatunjiho Kozák, v 76. minutě se pak ukázal osmnáctiletý odchovanec Lexa, který z přímého kopu trefil břevno. V 78. minutě ale bylo podruhé vyrovnáno. Ryneš našel na malém vápně Kubalu a ten hlavou poslal míč za Bačkovského.

A v 81. minutě šel Hradec do vedení. Po dlouhém výkopu prodloužil hlavou Vašulín na Trusu a ten druhým gólem upravil na 2:3. V závěru mohl Slovan vyrovnat, když měl stoprocentní šanci Rabušic, jenže neuspěl. V nastavení pak byl ve vápně strčený Ghali, penalta se ale nepískala.

Slovan Liberec - Hradec Králové 2:3 (1:0)

Branky: 22. Doumbia, 57. Tupta - 52. a 81. Trusa, 78. Kubala. Žluté karty: 43. Polyák - 60. Čech, 75. Ryneš, 84. Rada. Rozhodčí: F. Kotala - P. Antoníček, K. Mikeska; VAR: M. Křepský AVAR: A. Horák

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Plechatý, Prebsl, Pourzitidis, Mikula (C) -Polyák (46. Ghali), Frýdek (46. Lexa), Červ, Doumbia (55. Varfolomejev) - Olatunji (80. Rabušic), Tupta (65. Kozák)

FC Hradec Králové: Vízek - Trusa (89. Baloun), Čech (63. Rada), Koubek (77. Hlaváč) - Gabriel, Kodeš (C), Smrž, Kučera, Ryneš - Kubala, Vašulín

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, hradec, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvetu finále zvládl Hradec 3:2, Slovan se raduje z celkového vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.