Žena přišla na internetu téměř o 4,5 milionu korun

foto Klávesnice počítače. Ilustrační foto.

Praha - Šedesátiletá žena z okresu Praha-východ přišla na internetu za tři měsíce téměř o 4,5 milionu korun. Vylákali je z ní podvodníci, kteří jí nabízeli výhodné investice, uvedla policie. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům za podvod až osm let vězení. Na webu o případu dnes informoval krajský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Žena událost nahlásila v polovině května. Zaregistrovala se na webové stránky, které nabízely zhodnocení peněz. "Po nějaké době ženu kontaktoval neznámý muž, který předstíral, že je analytikem zahraniční společnosti a reaguje na její zájem o investování, s kterým jí rád pomůže. Prvním krokem při počátku investování měl být základní vklad 150 eur (3500 Kč)," uvedl Truxa. Žena si podle jeho rady do počítače nainstalovala vzdálený přístup, přes který muž prováděl různé transakce. Ženě pak ukazoval grafy a statistiky, jak její peníze investuje a zhodnocuje.

"Po nějaké době poškozenou kontaktovala žena, která jí informovala, že firma, se kterou původně investice řešila byla falešná a podvodník jí připravil o peníze. Aby ale zbylé peníze skutečně zhodnotila, ráda jí s investováním pomůže," doplnil mluvčí. Žena si znovu nainstalovala vzdálený přístup k počítači a domněle investovala 200.000 dolarů, což je podle aktuálního kursu téměř 4, 400.000 korun.

Policie opakovaně varuje před podvody v prostředí sociálních sítí a na webu nabádá k obezřetnosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď