Hlavní obsah

Po prohře za milion Liberec oznámil novinky. Kozel s Tuptou pokračují, zůstane Olatunji?

Severočeši i přes domácí prohru 2:3 díky triumfu z Hradce Králové 4:0 vyhráli skupinu o umístění a získali finanční prémii ve výši jednoho milionu korun. Slovan končí sezonu na sedmém místě, Hradečtí na osmém. Po zápase severočeský klub oznámil novinky.

Foto: Vít Černý, ČTK

Střelec libereckého gólu Mohamed Doumbia se raduje, s gratulací za ním spěchá spoluhráč Lukáš Červ.

Článek

Severočechy v příští sezoně nadále povede kouč Luboš Kozel. „Podepsal v klubu novou smlouvu na rok s opcí," potvrdil sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal. Modrobílí navíc uplatnili opci na Lubomíra Tuptu, který v odvetě vstřelil najaře svůj šestý ligový gól. A nový kontrakt Slovan podepsal s Mariosem Pourzitidisem. V realizačním týmu však skončí Kozlův asistent Ivan Kopecký a klub nejspíš opustí také útočník Imad Rondič.

„Většina hráčů, kteří ještě nejsou naši, ukázali, že kvalitu, potenciál a perspektivu mají a budeme o ně stát. Jsem rád, že se naším hráčem stal Tupta a doufám, že budou následovat další. Máme zájem o Huga Bačkovského, Dominika Plechatého, Filipa Prebsla a další. Tohle bude otázka jednání v nejbližších dnech," konstatoval Kozel.

Řešit pod Ještědem budou i Olatunjiho, který ve Slovanu hostuje z AEK Larnaca a v průběhu jara jako náhrada za Van Burena nastřílel osm gólů. „Ukázal, že může být výborným útočníkem. I když nepatří k nejlevnějším, zájem o něj jednoznačně máme," prozradil Kozel.

Slovan i s Olatunjim po jasné výhře v Hradci Králové 4:0 odvetu prohrál 2:3. „Neměli jsme co ztratit, protože dvojutkání se už rozhodlo v našem azylu v Mladé Boleslavi, kde jsme první zápas absolutně nezvládli. Ale vždy je fajn, když sezonu končíte vítězstvím," poznamenal kouč hostů Stanislav Hejkal.

Liberec se dostal dvakrát do vedení, hosté pokaždé vyrovnali a v závěru rozhodli. Domácí poprvé skórovali ve 22. minutě, kdy odražený míč před šestnáctkou dlouho zpracovával Vojtěch Smrž. O míč ho obral Mohamed Doumbia a střelou z 23 metrů zamířil přesně k pravé tyči hradecké branky.

Votroci vyrovnali po pauze gólem Mateje Trusy. Po pěti minutách modrobílí opět vedli, kdy rychlý brejk zakončil po přihrávce Ahmada Ghaliho Tupta. Poslední čtvrthodina však patřila Východočechům. V 78. podruhé srovnal hlavou Filip Kubala a o tři minuty později rozhodl Trusa. Liberec přesto uhájil konečné sedmé místo před svým posledním soupeřem v sezoně.

„Po průběhu jara, kdy jsme byli blízko poslední skupiny, asi nakonec sedmé místo bereme, ale po podzimu jsme chtěli být v šestce a hrát o poháry," uzavřel kapitán Liberce Jan Mikula.

Reklama