26. května 2023 • 21:50

SESTŘIH: Liberec - Hradec 2:3. Obrat v závěru, ale domácí berou sedmé místo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vyhráli v ligové nadstavbě skupinu o umístění. Severočeši sice v odvetě finále doma podlehli Hradci Králové 2:3, díky úvodnímu venkovnímu vítězství 4:0 ale s přehledem uhájili konečné sedmé místo v soutěži. Díky tomu si zajistili prémii milion korun a lepší nasazení do příštího ročníku domácího poháru.



Slovan v utkání dvakrát vedl díky Mohamedu Doumbiovi a Lubomíru Tuptovi, „Votroci“ však dokázali pokaždé vyrovnat a v 81. minutě svým druhým gólem v zápase rozhodl Matej Trusa. Jednou za hosty skóroval Filip Kubala. Východočeši v lize porazili Liberec po 13 duelech.

„Jsem trochu zklamaný z výsledku. Měli jsme to rozehrané tak, abychom to zvládli minimálně remízově, spíše vítězně i doma. Z pohledu dvojzápasu jsme spokojeni, skončili jsme na sedmé příčce, což byl cíl,“ řekl na tiskové konferenci liberecký trenér Luboš Kozel.

Královéhradečtí po domácím debaklu změnili rozestavení a místo s třemi stopery dnes vyrukovali se čtyřmi obránci. „Votroci“ začali aktivně, Vašulínovu hlavičku ale přizvedl na roh bránící Purzitidis. Na opačné straně si po Prebslově hlavičce málem srazil míč do vlastní sítě Gabriel, brankář Vízek ale stihl zasáhnout.

Ve 22. minutě už domácí vedli. Po Mikulově centru z levé strany před vápnem ztratil balon Smrž a Doumbia skákavou střelou k tyči překonal Vízka. Defenzivní záložník z Pobřeží slonoviny skóroval v české lize potřetí.

Na opačné straně hosté dostali míč za čáru, ale rozhodčí už předtím odpískal útočný faul. Poté Kučerovu střelu vyrazil Bačkovský. Srovnat Východočeši dokázali až sedm minut po přestávce. Centr z levé strany propadl od Koubka k Trusovi a ten z malého vápna napálil míč pod břevno. Slovenský ofenzivní univerzál si připsal první branku v české lize.

Liberečtí si hned za pět minut vzali vedení zpět. Ukázkový brejk zakončil po přihrávce střídajícího Ghaliho do odkryté branky Tupta. Severočeši pak měli několik dalších šancí, Lexa dokonce otřel svůj pokus o břevno. Pojistku však Slovan nedal a v 78. minutě ho stihl trest. Po Rynešově centru se hlavičkou prosadil Kubala a sedmou trefou v ligovém ročníku vyrovnal nejlepšího týmového střelce Vašulína.

Za další tři minuty hosté dokonce obrátili stav. Vašulín prodloužil na Trusu, ten přebral přihrávku na hranici ofsajdu a únik zakončil přesně. „Tuším, že jeden hráč z Liberce se tam zapomněl. Tím pádem jsem mohl jít na brankáře a jsem rád, že jsem to proměnil. Díkybohu z toho nakonec nebyl ofsajd. Vítězný gól, mám z něj radost. Obou branek si velmi vážím,“ řekl Trusa. „Hráli jsme systém na čtyři obránce a nasadili do hry pět útočníků. Všechny, co máme. Útočníci tam byli znát, byli rychlí, tahoví,“ těšilo trenéra „Votroků“ Stanislava Hejkala.

Domácí mohli ještě srovnat, ale střídajícího Rabušice vychytal brankář Vízek. „Votroci“ vyhráli v lize v Liberci poprvé od roku 1994. Slovan na závěr sezony utrpěl porážku po předchozích dvou vysokých vítězstvích 4:0.

„Měli jsme trošku v hlavě náskok z prvního zápasu a hlavně do defenzivy jsme nebyli tolik důslední jako v minulých utkáních. Dnes nás z toho Hradec dokázal ztrestat, to je trošku taková kaňka,“ prohlásil Kozel.

„Dvojutkání se rozhodlo již minule. Jsem rád, že jsme tady zvítězili. Vždy je fajn, když sezona končí vítězně a my jsme to dnes dokázali,“ uvedl Hejkal, který v závěrečných zápasech ročníku zaskakoval za zkušeného trenéra Miroslava Koubka. Od nového ročníku bude asistentem nového kouče „Votroků“ Jozefa Webera.

Góly

Domácí: 23. Doumbia, 57. Tupta

Hosté: 52. Trusa, 79. Kubala, 82. Trusa

Sestavy

Domácí: Bačkovský – Plechatý, Prebsl, Purzitidis – Mikula (C), Polyák (46. Ghali), Červ, Doumbia (55. Varfolomejev), Frýdek (46. Lexa) – Olatunji (80. Rabušic), Tupta (65. Kozák).

Hosté: Vízek – Kodeš, Čech (62. Rada), Smrž – Gabriel, Koubek (77. Hlaváč), Kučera, Ryneš – Kubala, Vašulín, Trusa (88. Baloun).

Náhradníci

Domácí: Vliegen, Ndefe, Lehoczki, Preisler, Michal, Lexa, Varfolomejev, Ghali, Kozák, Rondić, Rabušic

Hosté: Reichl, Baloun, Hlaváč, Klíma, Leibl, Rada, Novotný

Karty

Domácí: Polyák

Hosté: Čech, Ryneš, Rada

Rozhodčí

Kotala – Antoníček, Mikeska; VAR: Křepský, AVAR: Horák

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Návštěva

1758 diváků

Klíčové momenty:

Liberec - Hradec Králové: Rabušic nechal v tutovce vyniknout Vízka!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Liberec - Hradec Králové: Obrat v zápase! Trusa tváří v tvář Bačkovskému nezaváhal, 2:3!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Hosté srovnávají krok, míč prodloužil do sítě Kubala, 2:2!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Parádní přímák mladíka Lexy zastavilo břevno!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Krásné akce, Tupta vrací Slovanu vedení, 2:1!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Je srovnáno, Trusa málem protrhl síť, 1:1!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Chybu Smrže vystrestal petardou do sítě Doumbia, 1:0!
Video se připravuje ...

Liberec - Hradec Králové: Vízek skvělým zákrokem zabránil vlastňáku Gabriela
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud