U Temelína zemřeli dva muži, kteří pracovali na odvětrávání. Přesná příčina úmrtí zatím není známá

V Olešníku na Českobudějovicku v pátek odpoledne zemřeli dva muži, kteří pracovali na odvětrávání šachty horkovodu Jaderné elektrárny Temelín. Přesná příčina úmrtí zatím není známá. Byli to zaměstnanci elektrárny, řekl v pátek večer její mluvčí Marek Sviták. Tragická událost se stala v části Olešníku Nová Ves.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NEPOUŽÍVAT

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: Marek Sviták | Zdroj: ČEZ

„Můžeme potvrdit smrtelný úraz dvou zaměstnanců. Došlo k němu mimo areál elektrárny. Okolnosti prověřujeme, cokoli dalšího není možné aktuálně sdělovat. Intenzivně spolupracujeme s policií a jsme připraveni poskytnout maximální pomoc rodinám. Je nám to nesmírně líto,“ uvedl Sviták.

Palivo do Temelína budou zajišťovat společnosti Westinghouse a Framatome. Nahradí ruské dodávky

Číst článek

„Na místě byl pracovník inspektorátu práce. Bližší okolnosti zjišťujeme,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová. Muži zahynuli kolem pátečních 16.00.

„Oba muže záchranáři několik desítek minut oživovali, avšak resuscitační úsilí bylo marné a muže se nepodařilo zachránit,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme