Milujete práci se dřevem? Nezapomeňte na kvalitní vybavení

Truhlařina patří mezi nejstarší řemesla v celé historii lidstva. Ani v dnešní době nezapomínáme na šikovné vlastnosti dřeva, které nám slouží v téměř každé oblasti života. Kombinuje v sobě totiž malou hmotnost, výbornou mechanickou odolnost, dobré tepelněizolační vlastnosti a poměrně snadno se zpracovává. Bez čeho se neobejdete, pokud z něj chcete vytvářet užitečné předměty? 

Neztrácejte čas 

Nezáleží na tom, jestli se zrovna chystáte vyrobit stůl, hokejku, trámy na střechu nebo třeba truhlu, nejdříve musíte pečlivě nařezat materiál. K tomu slouží pořádná ruční kotoučová pila. Tento vynález je nejdůležitější součást jakékoliv dílny. 

V dnešní době si můžete vybírat z ohromného množství značek, typů i provedení pil. Jestli si chcete práci opravdu užít, nezapomeňte na dodatečné funkce. Za zmínku stojí možnost připojení k odvětrávacímu systému, díky čemuž nemusíte celé dny dýchat dřevěné piliny a polétavý prach. Vaši přesnost zvýší laserové označení řezu, s jehož pomocí se vyhnete zmetkům. 

Ověření výrobci 

Je pro vás správnou volbou produkt od firmy Bosch, Narex, Metabo, Makita, či spíše Festool? Všechny varianty jsou uznávané svou kvalitou a dlouhou životností i v extrémních podmínkách. I přesto mezi nimi existují podstatné rozdíly, které musíte vzít v potaz. 

Určitě neztrácejte čas objížděním hobby obchodů v celém kraji. Raději si sedněte v pohodlí domova k počítači a otevřete si stránky oblíbeného e-shopu Šimek Proficentrum. Ten vám nabídne desítky a desítky solidních produktů od známých dodavatelů.

Po rozkliknutí každého z nich se před vámi objeví podrobný výčet vlastností a technických specifikací. Nebudete-li si s něčím vědět rady, zavolejte na zákaznickou linku a nechte si poradit od zkušených profesionálů z oboru.