Hokejová Mladá Boleslav je plná změn, trenér Kalous ale zůstává

Přidat na Seznam.cz

Dvanáct odchodů a zatím sedm příchodů. Tak vypadá podle klubového výčtu dosavadní přehled změn v extraligovém hokejovém celku BK Mladá Boleslav. Tedy doslova průvan v kabině, v níž už budou chybět některá známá jména a naopak se do týmu budou chtít začlenit nové tváře.

Konstantní ale zůstává složení trenérského týmu. Hlavním koučem je i nadále Jiří Kalous, asistenty jsou Petr Haken a Václav Pletka.

Pokud jde o hráčské odchody, je třeba zmínit například obránce Pavla Pýchu a Davida Šticha, kteří se ze středočeského celku vracejí do Motoru České Budějovice. Útočníci Ondřej Najman a Daniel Přibyl zamířili do pražské Sparty, Najman na přestup a Přibyl se vrací do pražského klubu po skončení hostování.

Další forvard David Šťastný odešel do Mountfieldu Hradec Králové. Kelly Klíma už trénuje v Liberci a Martin Beránek v Českých Budějovicích. Smlouva skončila i Matyášovi Kantnerovi, který ale už od druhé poloviny sezony působil ve Finsku.

A mladoboleslavský dres opouští i skupinka zahraničních hráčů – slovinský brankář Gašper Krošelj, finský obránce Alex Lintuniemi, slovenský útočník Mário Lunter i lotyšský forvard Maris Bičevskis.

V kolonce příchodů figurují některé návraty. Tak především slovenský útočník Pavol Skalický je zpátky v Boleslavi, obohacený o tříleté zkušenosti z Finska.

Ve finské lize jsem prošel dvěma předními kluby jako jsou Lukko Rauma a TPS Turku. A že jsem se nyní rozhodl pro Mladou Boleslav, v tom mi pomohly dva faktory. Že se mi předtím v klubu dařilo a navíc se tady cítím jako doma,“ svěřil se Skalický na klubovém webu.

Hodně toho má za sebou i obránce Filip Pyrochta. V české extralize působil v Liberci, v Kometě Brno a ve Vítkovicích. Kromě toho si zkusil angažmá v zámoří a ve Finsku a Švédsku.

V minulé sezoně jsem hrál za klub Lulea z města, které je až na severu Švédska. S tím bylo spojené náročné cestování,“ připomněl Pyrochta svoje poslední působení ve Skandinávii.

Dalšími novými posilami Mladé Boleslavi jsou například brankář Jan Růžička po návratu z hostování v Hradci Králové a Pardubicích, útočník Filip Suchý ze Škody Plzeň, obránce Jan Štibingr z Liberce a cizinci Matti Järvinen z Finska a Američan Zach Osburn, který přišel ze slovenského klubu HK Michalovce.

Zdroj: autorský článek