Pavel Hoftych skončil jako trenér Mladé Boleslavi, tým povede Marek Kulič

Přidat na Seznam.cz

Fotbalový trenér Pavel Hoftych už nepovede tým FK Mladá Boleslav. Po skončení ligové sezony 2022/23 vedení středočeského klubu oznámilo, že Hoftych přechází v Boleslavi na post sportovního manažera a od začátku letní přípravy se novým hlavním koučem stává Marek Kulič, někdejší dlouholetý hráč a naposledy jeden z Hoftychových asistentů u boleslavského áčka.

Na snímku je fotbalový stadion v Mladé Boleslavi.

Šestapadesátiletý Hoftych začínal s fotbalem v Ústí nad Labem, konkrétně v Neštěmicích, odkud pochází. Během aktivní hráčské kariéry působil v řadě klubů včetně Chebu, Zlína i rakouských celků. Posléze přešel na profesionální trenérskou dráhu ve Zlíně a výrazně se prosadil v Bohemians Praha 1905. Vedl rovněž Spartak Trnava ve slovenské lize, ale i Dynamo České Budějovice, reprezentační výběry ČR do 18, 19 a 20 let. Jako generální ředitel Spartaku Trnava byl u mistrovského titulu tohoto slovenského klubu.

Po návratu do českého fotbalového prostředí převzal trenérský post ve Slovanu Liberec, se kterým startoval i v evropských pohárech. V srpnu 2021 byl odvolán a v březnu 2022 jej angažovala Mladá Boleslav místo tehdy odvolaného Karla Jarolíma. Z tohoto časového výčtu vyplývá, že Hoftych vydržel na „horké“ boleslavské lavičce čtrnáct měsíců.

Nutno poznamenat, že v nedávné minulosti přestoupila z Mladé Boleslavi hned pětice hráčů do pražské Slavie – David Jurásek, Fila, Douděra, Ewerton a Pech.

Tým Mladé Boleslavi skončil v ligové tabulce na devátém místě, což je podle klubového vedení čtvrté nejhorší umístění v devatenáctiletém působení týmu v nejvyšší soutěži. Mužstvo nezvládlo semifinálové duely skupiny o 7.-10. místo s Hradcem Králové, byť se oba zápasy hrály na boleslavském stadionu.

Zdroj: autorský článek