Brazilský útočník Pato bude potřetí v kariéře hrát za São Paulo

27.05.2023, 11:21
Aktuality

Alexandre Pato s velkým fotbalem ještě nekončí a další šanci mu dá klub, který velmi dobře zná. Třiatřicetiletý útočník se znovu vrací do São Paula, jeho dres oblékne už potřetí.

Pato naposledy působil v Orlandu City a angažmá skončilo na přelomu roku, kdy se stal volným hráčem. Výraznou měrou se pod to podepsalo i vážné zranění kolenních vazů, to si přivodil v září, musel na operaci a v tuto chvíli stále není ve stoprocentní kondici.

"Brzy by měl být k dispozici, fotbalista jeho kvalit bude pro náš tým velmi užitečný," nepochybuje prezident Júlio Casares.

Pato podepsal smlouvu do konce prosince a pokusí se navázat na výkony z let 2014 a 2015, tehdy zvládl 101 utkání, nastřílel 38 branek a dalších 16 pro své spoluhráče připravil. Jeho druhé angažmá v São Paulu už bylo skromnější a v letech 2019 a 2020 se v 35 duelech trefil devětkrát.

Pato platil za velký talent brazilského fotbalu a z jeho kvalit chtěl těžit především AC Milán, útočníka ovšem v úvodu jeho kariéry pravidelně brzdila svalová zranění a v lednu 2013 nakonec Apeninský poloostrov opustil. V Evropě se ještě mihl díky nepovedenému angažmá v Chelsea a půl roku hájil barvy Villarrealu, ve vlasti hrával i za Corinthians a Internacional.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
Salfovic

EUROfotbal

Reagovat
TaLy___

Nejlepší hráč FIFA 2010

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
bobis21

Asi největší talent, kterého v AC pamatuji. Těch zranění je hrozná škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele