bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kšeft za miliardu. Kdo si koupí Senátory z Ottawy?

27. května 2023, 11:30

Jiří Lacina

Na vojně spěcháš, abys čekal, nebo čekáš, abych spěchal, říkalo se mezi těmi, kteří brannou povinností prošli. Podobně je nyní glosován prodej ottawských Senátorů. Nejdřív velký spěch, pak čekání. Víme, že zájemci jsou čtyři a rozhodnutí by mohlo padnout v řádu dnů.

Všichni srší sebevědomím, že uspějí. Na dohodu ale musí být dva. Z druhé strany posuzují nabídky pozůstalí dosavadního majitele Eugenea Melnyka a pochopitelně National Hockey League.

Podle ottawských zdrojů se závod zúžil na tři koně: torontského miliardáře Steve Apostolopoulose, bratry Jeffreyho a Michaela Kimelovi a Michaela Andlauera. Nabídku dal také producent z Los Angeles Neko Sparks, který ale zřejmě nemá úplně dořešené finance. Stále dává dohromady další podílníky, což není scénář, který by NHL preferovala.

Všeobecná očekávání jsou taková, že nejspíš vyhraje Apostolopoulos se svou miliardovou nabídkou. Částka je pochopitelně míněna v amerických dolarech. Ostatní nabídky byly podle listu Ottawa Sun mezi 850-950 milióny.

Melnykovi zástupci hovořili se všemi, přičemž se coby prodávající nijak netají tím, že by z celého kšeftu rádi vytřískali co nejvíc. Prodej se táhne od 7. listopadu, kdy byl záměr oznámen veřejně.

Zpočátku byl favoritem Michael Andlauer. Ten už je členem Rady guvernérů NHL, protože má menšinový podíl v Montrealu Canadiens. V hokeji strávil celý život, kdysi dokonce aktivně chytal v nižších soutěžích.

Bratří Kimelovi jsou šéfy Harlo Capital Group, v minulosti vlastnili část Pittsburgh Penguins.

Apostolopoulos se ucházel už o koupi fotbalových Washington Commanders, kde skončil s šestimiliardovou nabídkou druhý. Podle informací kanadských médií je jeho výhodou, že své nákupy nefinancuje ve velké míře dluhem. Šikovný podnikatel je aktivní v mnoha směrech, nejvíc mu vynáší reality a investiční fond v hodnotě víc než pět miliard dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.